Nagyon megrázta Venczel Vera halála Molnár Piroskát. A Nemzet Színésze azt mondta, gyerekkorában nem tudott megbirkózni a halál fogalmával, most már lefogadta, hogy el kell temetnie barátait, hozzátartozóit. A színésznő  26 éves fia 1995-ben hunyt el tragikus körülmények között.

Meghalt Venczel Vera

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámol, október végén  75 éves korában elhunyt Venczel Vera. A Jászai Mari-díjas színésznő 50 évig a Vígszínház tagja volt. Számos filmben szerepelt, de talán a legemlékezetesebb alakítása az Egri csillagok Vicuskája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Várta, hogy színpadra léphessen

Venczel Vera már hosszú ideje beteg volt. Ennek ellenére januárban ezt nyilatkozta: „Már alig várom, hogy újra színházba mehessünk: én a színpadra, a nézők a széksorokba. A balesetem, amely hosszú ideig nagyon megviselt, már csak rossz emlék, csak a kondíciómat, az erőnlétemet kell visszaszereznem, és akkor jöhetnének a fellépések is”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Gyászol Molnár Piroska

Venczel Vera halála nagyon megrázta Molnár Piroskát. Napokkal halála előtt még beszéltek egymással – erről a Nemzet Színésze a Klubrádió – Szavakon túl című YouTube-adásában beszélt.

Kevesen élnek már az osztályukból

„Annyi ismerőse, barátja, hozzátartozója meghal az embernek… Most éppen drága osztálytársam, Venczel Vera. Azóta is sírok egyfolytában, még két hete beszéltem vele. Négyen élünk az osztályból és az egyik kolléganő, aki már nincs a pályán, Kanadában él. Koltai Robi, Vera meg én, összeakartam hozni egy Messenger beszélgetést, hogy felhívjuk Magdit Kanadába. De már nem jött össze” – mondta a színésznő.

Kibékült a halállal

A színésznő elmondta, amikor gyermekkorában megtudta, hogy ő is meghal egyszer, az rettenetes érzés volt számára, ordított, bömbölt. Aztán felnőtt korában kibékült ezzel a dologgal.

Az anyját látta a villamoson

„Semmi földöntúli, spirituális dologban nem hiszek. Aztán történnek az emberrel olyan dolgok, amik megzavarják. Ilyen is volt az életemben, pont édesanyámmal kapcsolatban. Főiskolás voltam és kihívtak a filmgyárba, azt se tudtam, hol kell leszállni a 7-es buszról és egy megállóval hamarabb szálltam le, gondoltam már nem ülök vissza, odagyalogolok. Ránéztem a villamosra, és édesanyám ott ült a kedvenc selyem kösztümjében, nézett ki az ablakon rám, és mosolygott. Elkezdtem rohanni mindenen keresztül és ordítottam, hogy: Anyuka, anyuka! Elkaptak, mert majdnem elütött valami, amikor rádöbbentem, hogy hiszen két éve halott” – mesélte.

26 évesen halt meg Molnár Piroska fia

Molnár Piroska egyetlen fia 1995-ben, alig 26 évesen, tragikusan vesztette életét. A színésznő idén márciusban arról beszélt, hogy megtanult együtt élni ezzel a fájdalommal.

Mindig segít neki

„Ez mindig az emberrel marad. Nem is akarom elengedni, hozzátartozik az életemhez. Bevallom őszintén, bizonyos nehezebb helyzetekben még segítséget is kérek a fiamtól és ő mindig segít” – mondta akkor Molnár Piroska.

Előadás előtt fia segíti

Most a Klubrádióban is megemlékezett fiáról: „Az ember ott ül előadás előtt a színpadon és mondjuk ő kezdi az előadást, aznap annyi minden történt, fáradt, nincs kedve játszani. Akkor az ember kicsit felnéz és azt mondja segíts!”

 „Nem szabad sajnáltatnia magát”

„Az ember ritkán és nehezen beszél ilyesmiről. Nagyon el kell dönteni, hogy ha már szóba kerül és beszélek róla, akkor nem szabad az embernek se sajnáltatnia magát és a másikat sem szabad olyan helyzetbe hozni, hogy ne tudjon ezzel mit kezdeni. Ezért az ember egy ilyenfajta megoldáshoz folyamodik, ha beszél a dologról, hogy a másik beszélgető fél ne érezze azt, hogy őrá valami terhet rak az ember – emlékezett az RTL-n futó Kereszanyu című sorozat főszereplője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Molnár Piroska – Forrás: RTL klub