Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Németh Szilárd egy ügyes trükkel kirakta Csepel fideszes polgármesterét a pártból. Az újjáalakult helyi pártszervezetbe leadta tagfelvételi kérelmét Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester, az Országos Választmány Elnöksége viszont ezt nem fogadta el, így a politikus 21 év után kikerült a pártból. A csepeli polgármester azonban nem adja fel karrierjét, jövőre függetlenként indulnak a választásokon.

Függetlenként indulna

Független jelöltként indulna a jövő évi önkormányzati választásokon a Fideszből kitett csepeli polgármester, Borbély Lénárd, írja a  Szabad Európa. Borbély azt követően került ki a pártból, hogy szerdán újjáalakult a párt csepeli szervezete, amelyet tavaly decemberben Németh Szilárd országos alelnök kezdeményezésére oszlatott fel az országos választmány.

Nem fogadták el

A csatlakozni szándékozóknak tagfelvételi kérelmet kellett benyújtaniuk, azonban az országos választmány elnöksége Borbély Lénárdét és Ábel Attila alpolgármesterét nem fogadta el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Folytatja a munkát

„A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el. Ehhez pedig továbbra is kérem az itt élők támogatását.” – írta közösségi oldalán a pártból kitett polgármester.

A megbuktatásán dolgozott

A BudaPestkörnyéke.hu egyébként még december elején írt arról, hogy a csepeli polgármester megbuktatásán dolgozik Németh Szilárd. A politikus még a helyi Fidesz alapszervezetet is feloszlatta annak érdekében, hogy Borbély Lénárd elveszítse párttagságát. Az alpolgármester szerint Németh Szilárd birkózószövetsége terjeszkedni akar a kerületben, amelyet Csepel vezetője nem támogat, ez lehet a konfliktus alapja.

Feloszlott a csepeli Fidesz

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke és egyben a csepeli választókerület elnöke feloszlatta a párt 21. kerületi alapszervezetét – írta korábban a 24.hu. A fideszes politikus nem tájékoztatta a helyi tagságot sem. A háttérben valószínűleg a kerület, szintén fideszes polgármesterével, Borbély Lénárddal való konfliktusa állt. 

Megtorpedózott döntések

Az alapszervezet megszűnésével egy időben az is kiderült, hogy az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége sem engedelmeskedik már a polgármesternek, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszik. A decemberi testületi ülésen a kilencből öt fideszes képviselő az ellenzéki pártokkal szavazott, amivel két, a polgármester számára különösen fontos döntést torpedózott meg. Az elbukott szavazások miatt Borbély Lénárd állítása szerint leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, több száz ember munkahelye kerülhet veszélybe, de ellehetetlenülhet az önkormányzat is.

Németh emberei

Pákozdi József, a kerület alpolgármestere szerint nem titok, hogy „Németh Szilárd emberei” szavaztak nemmel az önkormányzati vezetés megbuktatása reményében a polgármester javaslataira. Pákozdi József arról is beszélt, hogy Németh Szilárd, aki alapítványával a birkózó akadémia felépítése után kormányzati támogatással megszerezte a Csepel SC ingatlanait is, újabb beruházásokat tervez, és ezért meg akarja szerezni a Csepeli Munkásotthont, valamint a csepeli Kis-Duna-parton az ifjúsági tábort, „hogy ott kollégiumot – valójában szállodát – építsen magának”.

Májusban is összekaptak

A két politikus közt régóta húzódó ellentét van. Májusban írtunk arról, hogy Csepel fideszes polgármestere ismét nekiment a fideszes Németh Szilárdnak, aki korábban Csepel polgármestere volt. A vita tárgya a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, vagy ahogy Csepelen ismerik a KIMBA. Lényegében a polgármester azt állította, hogy a birkózóknak épített vadiúj csarnok dolgai jelentősen másként alakultak, mint ahogy azt Németh Szilárd ígérte. 

Kapcsolódó:

Balhé a csepeli Fideszben: Németh Szilárd egy ügyes trükkel kirakta Csepel fideszes polgármesterét a pártból

Kiemelt kép: Borbély Lénárd – Forrás: Facebook