Három nap, három karambol a Thököly úton… A pénteki és a szombati személygépkocsi-busz ütközés után vasárnap is történt egy baleset a főváros egyik jellemzően forgalmas útján. Ez úttal az lehetett az egyik probléma, hogy az egyik kereszteződésben nem működtek a jelzőlámpák. Három embert, köztük egy kisgyereket vittek kórházba. Tudósításunkban mutatjuk a helyszínen készült képeket.

 Nem adott elsőbbséget

Egy Chevrolet Lacetti a Róna utcán haladt az Uzsoki utca felé és nem adott elsőbbséget a Thökölyn a Bosnyák tér felé közlekedő Hondának. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Háromtagú koreai család ült benne  

A Honda keresztbe fordult az ütközés hatására. Egy háromtagú koreai család utazott benne, a hátul ülő kisgyereket szállították kórházba könnyű sérüléssel.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték őket

A Lacettit egy idős férfi vezette, mellette másik idős férfi, mögötte idős nő ült, a sofőrt és a nőt vitték kórházba, szintén könnyű sérüléssel. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd segítettek a műszaki mentésben.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Busz elé hajtott az Audi

A BudaPestkörnyéke.hu pénteken írt arról, hogy egy férfi Audi A4-essel a Szabó József utcából érkezve akarta keresztezni a Thököly utat, ám figyelmetlen volt és épp a Stefánia út felől a Keleti pályaudvar felé menetrend szerint közlekedő, 8E jelzésű Mercedes csuklósbusz elé hajtott.

Elkerülhetetlen volt az ütközés  

A buszt vezető férfi nagyot fékezett, elrántotta balra a kormányt, de így sem tudta elkerülni a karambolt és az Audi bal hátsó ajtajának ütközött.

Négyen sérültek meg

A hirtelen fékezés hatására a fedélzeten tartózkodó utasok közül többen elestek, közülük hármat könnyebb sérülésekkel szállítottak az Országos Baleseti Intézetbe. Az Audiban bal hátul utazó középkorú hölgy beszorult a roncsba, ezért a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a helyszínre vonult.

A kisfiú csak megijedt

Később a nő a jobb hátsó ajtón keresztül el tudta hagyni az Audit, miután kivették mellőle a gyerekülést, amelyben egy kisfiú utazott. Ő szerencsére csak megijedt, de nem sérült meg, mint ahogy a balesetet okozó férfi, illetve a busz vezetője sem. A nőt viszont hordágyon fekve, nyakmerevítővel szállították szintén a Baleseti Intézetbe. Ugyan mindkét jármű mozgásképes maradt, de az Audit végül autómentő szállította el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK