Pomázra is begyűrűzött az energiaválság. Értesüléseink szerint a jövő héten nyit ki utoljára a helyi kormányablak és várhatóan 2023. március 17-ig zárva lesz. A bezárás indoka a takarékoskodás. A szomszédban, Budakalászon is készülnek a nehéz téli időszakra.

Nem volt egyértelmű az információ

A kormanyablak.hu-n közzétett információból nem derül ki egyértelműen a pomázi bezárás. A „Változik egyes kormányablakok nyitva tartása novembertől” című hírből annyi derül ki, hogy egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban március 17-ig szünetel majd az ügyfélfogadás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hibás döntés

A pomázi alpolgármester szerint hibás döntés a bezárás, ugyanis a kormányablak alapterülete nem nagyobb, mint egy átlagos méretű családi ház. Ráadásul jól szigetelt és nem is kell fűteni az összes helyiségét, mert az iroda egy részét raktárnak használják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közkedvelt szolgáltatás

A helyi lakosok és a környékbeliek körében kifejezetten népszerű a szolgáltatás, a legutóbbi időkig hétfőn, szerdán, pénteken mindig tele volt a váróhelyiség.

Az utazás több energiát igényel

Ők most kénytelenek lesznek utazni az ügyeik intézése érdekében, ami összességében bizonyára több energia, mint amennyit az állam az iroda téli bezárásával megtakarít – írta közösségi oldalán Hardi Péter, Pomáz alpolgármestere.

Alternatív megoldások

Nem aratott osztatlan sikert a helyiek körében, hogy alternatív megoldásként Szentendre mellett Tahitótfalut ajánlották fel az illetékesek. Pomázon háromszor annyian laknak, mint Tahitótfaluban, és az érintettek csak remélni tudják, hogy nem politikai megfontolások alapján született meg a döntés.

Budakalászon is készülnek

A cél egyértelmű: a drasztikusan növekvő rezsiköltségek ellenére a város őrizze meg a működőképességét – írta Budakalász hivatalos honlapja.  A cél az oktatási-nevelési, a szociális és egészségügyi közszolgáltatások működésének fenntartása. A városvezetés álláspontja világos, de takarékoskodni kell.

Módosított költségvetés

Az önkormányzati rezsiköltségek is drasztikusan emelkednek, ezért a képviselő-testület módosította az idei költségvetést, a dologi kiadások terhére jelentős átcsoportosítást hajtott végre. A bizonytalan társadalmi és gazdasági környezet miatt megnövekedett kockázatok kezelése érdekében a városi költségvetés általános tartalékát 105 millió forinttal növelték.

Takarékoskodó intézmények

A rezsiköltségek drasztikus emelkedése miatt az intézmények takarékossági programot állítanak össze, ehhez valamennyi városi közintézményt energetikai szakértő fog részletesen felmérni.

Szentendrén is spórolnak

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál is írt arról, hogy fájó döntést hoztak Szentendrén az energiaválság miatt. A helyi önkormányzat úgy határozott, hogy november 1-től a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítóhelye bezár. A közvilágítást nem korlátozzák a városban, a díszkivilágítást azonban utolérte a válsághelyzet: karácsonyi ünnepi fény az idén kizárólag a Fő téren és közvetlen környékén, valamint a Dumtsa Jenő utcában lesz, a város többi területén nem. A karácsonyi vásárt idén is megrendezik és a város karácsonyfáját is felállítják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kényszerpihenőre készül a pomázi kormányablak. Fotó: pomaz.hu