Ahogy arról elsők között a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt rögtön az első műsorában vállalhatatlan kijelentéseket tett élő adásban Pálffy István, akit aztán azonnal el is küldtek a HírTv-től.

Megbuktatta magát

A TV2 Tények egykor legendásnak tartott műsorvezetője a nagy visszatérésre készült. Ahol csak lehetett promóciós cikkek tömege jelent meg arról, hogy a tévés ismét kamerák elé áll és saját műsort kap. Nemrég Pálffy István így nyilatkozott a visszatéréséről „Szeretném, hogy a Napi aktuális az eddigi meghatározó szerepe mellett még inkább példának tekinthető mérce legyen a tényműfajban” – jelentette ki Pálffy István a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bukása előtt alig három héttel, július végén. A műsorból és Pálffyból valóban példa lett. Negatív példa, amelyet még 20 év múlva is tanítani fognak a médiaiskolákban. A tétel címe: Így buktasd meg magad élő adásban, ha műsorvezető leszel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglepő párbeszéd

Nézzük miért is bukott meg villámgyorsan Pálffy István: A vendége Márki-Zay Péter volt, a beszélgetés során ez a meglepő párbeszéd hangzott el hétfő este élő adásban: „Én egy másik példát akartam hozni és hozom is, hogy ugye, van az, hogy bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeink – mondta Márki-Zay Péternek Pálffy István.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Megszólalt

A tévést ezt követően, egy adás után elküldték a csatornától, Pálffy István pedig most a Blikknek szólalt meg a botrányos távozás kapcsán. „A mai napig tényleg nem tudom, mi történt. Úgy rakom én ezt össze, hogy várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem.”

Nem érzékelte, hogy megbotránkoztató

„A beszélgetésnek, azt gondolom, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés” – magyarázta Pálffy István, aki azt is elmondta, egy után mondott igent a csatorna felkérésére.

Honvédségi munkára készül

„Szeretnék a Magyar Honvédségnél önkéntes tartalékos lenni, ez azonban hosszú folyamat, és bizonyos előírásoknak is meg kell felelni. Több orvosi és egyéb vizsgálaton, valamint nemzetbiztonsági átvilágításon is át kell esnem. A procedúrát elindítottam, remélem, sikerrel járok” – árulta el.

Botrányos távozás

Pálffynak nem a mostani botrányos távozása volt az első balhés ügye. A bíróság jogerős döntése nyomán Pálffy Istvánnak kamatokkal együtt mintegy 20 millió forintot kell fizetnie a TV2-nek még 2005-ben, mert három évvel korábban, 2002-ben váratlanul otthagyta a Tényeket és átigazolt az MTV-hez.

Beperelték Pálffy

Pálffy István azért távozott 2002-ben a TV2-től, mert úgy ítélte meg, hogy a csatorna súlyos szerződésszegést követett el, amikor Bárdos Andrást szerződtette a Jó estét Magyarország című műsor vezetésére, ezért fölmondott és az MTV-hez igazolt. A TV2 viszont beperelte Pálffyt, amiért egy másik csatornánál kezdett hírműsort vezetni és ezt tiltotta a szerződése.

20 milliót kellett fizetnie Pálffynak

A TV2 tízmillió forint kötbért és kártérítést akart bevasalni a tévésen. A Fővárosi Bíróság döntésében a kötbért nem tartotta jogosnak, de a kártérítési igényt igen, ezért kötelezte a műsorvezetőt a 14 millió forint plusz kamatainak megfizetésére, így a végösszeg a húszmillió forintot is elérheti. 

Havi 2,4 milliót keresett Pálffy 2003-ban

Rudi Zoltán, a köztévé akkori elnöke a Magyar Nemzetnek akkor azt mondta, kizárt, hogy az MTV egyetlen fillért is átvállaljon Pálffy adósságából. Emlékeztetett rá: tévéelnök elődje olyan szerződést kötött a műsorvezetővel, amely alapján havonta 2,4 millió forintot vihetett haza.

Bukta után nem fizetnek?

Pálffy 2002-ben tehát mesés fizetésnek számító 2,4 milliót keresett havonta. A sajtópletykák szerint a HírTV-ben havi 3 millióért vállalt szereplést. Az első műsorának buktája után vélhetően egy fillért sem fog látni a HírTV-től.

Politikusként is leszerepelt

Pálffy politikai karrierjének sem volt túl szép vége. A tévézés után KDNP-s országgyűlési képviselő lett belőle, aztán onnét is továbbállt. A folyósói pletykák szerint túlzottan szertett inni. Ezután írországi nagykövet lett, végül onnét is idő előtt kellett távoznia, még Áder János mentette fel villámsebességgel. Úgy tűnik Pálffy eddig minden balhéját megúszta valahogy, vélhetően ebből is majd kimászik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pálffy István – Forrás: YouTube/HírTV