95 éves lett Kassai Ilona. A színésznő néhány hónapja döntött úgy, hogy egy angyalföldi gondozóházba költözik. Nagyon jól érzi ott magát, kedvesek az ápolók és nincs egyedül, mint otthon. Ganxsta Zolee édesanyját nem foglalkoztatja a halál gondolata.

Egy angyalföldi gondozóházba költözött

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról februárban, hogy Kassai Ilona a saját elhatározásából költözött be az angyalföldi gondozóházba, ahol vigyáznak rá, és megfelelő körülményeket biztosítanak számára. A 95 éves színésznő így szeretné kímélni a fiát, Ganxsta Zolit.

Rossz passzba került

 „Sokszor kikapcsoltam a telefonomat, nem volt kedvem beszélgetni, mert tavaly év végén rossz passz­ba kerültem. Valahogy életunt lettem, és csak az elvesztett szeretteim, a szüleim, a bátyám és a nővérem jártak az eszemben” – mondta akkor állapotáról a színésznő. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

 Gondoskodnak róla

„Szerencsére most már lelkileg jól vagyok. Az ápolók szeretettel gondoskodnak rólam, vitaminokat szedek, gyógyszereket kapok, mindennap friss gyümölcsöt, édességet adnak. A szobámat takarítják, odafigyelnek rám. Meg is kérdeztem az egyik nővérkét, hogy miért csinálja ezt a nehéz munkát, mire azt mondta, szeret másokról gondoskodni” – tette hozzá Kassai Ilona.

Jókat beszélgetnek

 „Amikor társaságra vágyom, kijövök a szobámból, és beszélgetek a lakókkal. Sokkal több idős nő van, mint férfi. Tévéműsorokat nézünk, beszélgetünk, de a múltam nem nagyon kerül szóba. Nem szeretek dicsekedni, sztorizgatni arról, hogy kikkel játszottam együtt” – mondta Kassai Ilona.

Egyedül van a szobájában

Kassai Ilona egyedül van a szobájában, ez külön kérése volt, mikor odaköltözött. Elárulta, szeret nosztalgiázni, mikor fényképeket nézeget, de akarva akaratlanul is eszébe jut, mennyi barát, pályatárs távozott az utóbbi időszakban. Ganxsta Zolee édesanyját nem foglalkoztatja a halál gondolata.

Vannak jobb napok és rosszabbak

„Nem foglalkozom a halállal. Miért tenném? Az amúgy is utolér egyszer. Inkább annak örülök, hogy reggelente felébredek. Persze nálam is változó, hogy érzem magam, vannak jobb napok és rosszabbak, viszont még akkor is próbálom megőrizni a jókedvemet. Életvidám embernek tartom magam, és bízom abban, hogy megélhetem a századik születésnapomat, ez minden vágyam” – nyilatkozta a Blikknek.

Hat évtizedes művészi pálya

A népszerű művész mögött hat évtizedes művészi pálya áll. Fiatalon színházakban játszott, később rendszeresen szinkronizált, és filmekben is szerepelt. Többek között a Gyilkos sorok sorozat főszereplője az ő hangján szólalt meg, és a Harry Potter-filmekből ismert Galagonya professzorasszony is.

Fiatalon kapott Kossuth-díjat

Még 35 éves sem volt, amikor Kossuth-díjat kapott. Sokáig ő volt a legfiatalabb magyar színésznő, aki ilyen magas állami kitüntetésben részesült. „Sok helyen hirdettem a kultúrát, talán ezt ismerték el a rangos díjjal. A Déryné Színház tagja voltam. Utazótársulatként jártuk a kisvárosokat, falvakat. Fontosnak tartottam, hogy az egyszerű, vidéki emberekhez is eljusson a színház, hogy a tanyasi asszonyok is egy hónapban egyszer felvehessék a szép ruhájukat, és beülhessenek egy előadásra” – emlékezett vissza.

Százéves koráig szeretne élni

Ilona számára szinte ünnep, amikor a fia és a 15 éves unokája, Zoé meglátogatja a gondozóházban. A karácsonyt együtt töltötték. A gimnazista unoka, Zoé korábban azt mondta, hogy színésznő szeretne lenni. Ennek természetesen örülne a nagymama, aki nem ígéri, hogy az első színpadra lépését megéri, de most úgy gondolja, 100 éves koráig szeretne élni.

Mindennap csinosan felöltözik

 „Mindig szerettem csinos és ápolt lenni. Itt sem hálóingben és köntösben töltöm a napokat. Reggelente felöltözöm, mintha készülnék valahová. Amíg tehetem, nem hagyom el magam. Jobb a közérzetem, ha rendezett vagyok” – árulta el a Meglepetés interjújában a neves művész. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kassai Ilona és fia, Ganxsta Zolee. Fotó: Ganxsta Zolee/Facebook