2021. március 2-án, délelőtt folytatódott a Fővárosi Törvényszéken R. Szilveszter tárgyalása. A férfinak az volt a bűne, hogy 2013-ban megölte a soroksári otthonából kocogni induló Kardosné Gyurik Krisztinát.

Futónőre támadt

Ahogy azt korábban a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is megírta, 2013. szeptember 25-én Budapest 23. kerületében R. Szilveszter egy füves-bokros területen “szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával” megölte az otthonából kocogni induló Gyurik Krisztinát. Az eset kapcsán egy hajléktalan férfit letartóztattak, azonban kiderült, hogy a gyilkossággal összefüggésbe hozható R. Szilveszter is – írja a Blikk.

Folytatódott a tárgyalás

2021. március 2-án, délelőtt folytatódott R. Szilveszter tárgyalása, a mai napon pedig tanúkat hallgattak meg, akik váratlan dolgokat állítottak az elkövetőről. Az első tanú ismerte R. Szilvesztert, barátnőjének a rokona, és elmondta, hogy többször is kerékpároztak, kirándultak együtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Udvarolt neki

Rendőrségi vallomásában elmondta a tanú, hogy korábban Szilveszter neki is udvarolt, de visszautasította a közeledését, mert a férfi nála jóval idősebb volt. Amikor a férfi más ügy miatt börtönbe került, megírta a fiatal nőnek, hogy hiányzik neki. És miután a nő meglátta a hírekben, hogy lehet, a férfi követte el a soroksári gyilkosságot, nem akart hinni a szemének, nem ilyennek ismerte meg R. Szilvesztert. EZT IS OLVASD EL: Egyre több a kérdőjel a soroksári futónő meggyilkolása körül, kiderült szeretőjével találkozgatott futás közben a családanya

Unokatestvérét is meghallgatták

A mai tárgyalási napon meghallgatták a második tanút is, aki R. Szilveszter unokatestvére volt. A nő elmondta, hogy szerinte a férfi vicces és kedves volt, nem érezte úgy, hogy a gyerekeit félteni kellene tőle. KAPCSOLÓDÓ: A soroksári futónő gyilkossági ügyében váratlan fordulat történt, egy másik gyanúsított is előkerülhetett

Ezt mondta

“Nem ivott, nem dohányzott, a gyerekekkel rengeteget játszott.Néha feljött hozzánk, teljesen normálisan viselkedett. Egyszer még a börtönben is meglátogattuk, akkor is a lányomat győzködte, hogy tanuljon és ne lógjon” – mondta a bíróságon az unokatestvér.

Együtt éltek

A tárgyaláson a bíró felolvasta az áldozat apósának és anyósának is a vallomását. Ők egészségügyi állapotuk miatt nem jelentek meg a bíróságon. K. Lajosné korábban bevallotta a nyomozóknak, hogy egy házban éltek fiával menyével, Krisztinával és az unokájával. DURVA: Szép ing, menő rövidnadrág, a rendőrség fejvadászai végül mégis betonra nyomták az évek óta bujkáló soroksári bankrablót

Ezt gondolja Krisztáról az anyós

Az anyós vallomásában az állt, hogy az asszony kicsit rideg, kevésbé érzékeny embernek ismerte meg Krisztát, akiről kiderült 1999-ben költözött hozzájuk. A fiatalok kapcsolatáról azt mondta, hogy teljesen rendben volt, bár K. Lajos egyszer megcsalta Krisztinát. Az anyós szerint azért, mert fiának sokkal nagyobb volt a szexuális étvágya, mint a menyének. Ugyanakkor később ez a kapcsolat megszűnt, így helyreállt a családi béke. BRUTÁLIS: Baleset a Soroksári úton, oszlopra csavarodott egy BMW

Aggódtak, amikor nem érte haza

Az anyós arról is beszélt, mit éreztek akkor, amikor Krisztina nem tért vissza a futásból. Állítása szerint a nő rendszerint ugyanabban az időpontban futott, és aznap, amikor nem ért haza, egyből rosszra gondoltak. Fia és unokája autóval, férje pedig biciklivel indult Krisztina keresésére. Mivel nem jártak sikerrel, bejelentést tettek a rendőrségen, a rendőrök pedig egy kereső kutya segítségével találták meg a nő holttestét. A család összeomlott, amikor megtudták a tragikus hírt.

7 éve történt a gyilkosság

A szerencsétlen nőt 2013. szeptember 25-én gyilkolták meg. Az elkövetőt 5 évig keresték, és véletlenül akadtak rá a börtönben ülő R. Szilveszterre, akinek a DNS-mintája egyezett a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A férfi azóta is tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Rejtélyes ügy

R. Szilveszter nem tett vallomást, csak annyit mondott szóban a rendőröknek, hogy valóban járt a gyilkosság időpontjában a helyszínen, azonban ő nem bántott senkit. R. Szilveszter ügyvédje, dr. Lichy József sem tartja elképzelhetőnek a teóriát. “Ha az ötévnyi, minden apró részletre kiterjedő nyomozás alatt egy ilyen verzió nem merült fel, akkor az nem létezik” – mondta korábban a férfi védője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán