Villamossal ütközött egy teherautó Budapest XX. kerületében, a Határ úton, a Kinizsi utca magasságában. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom.

Villamos kontra teherautó

Ismét baleset történt a Határ úton. A múlt hétvégén egy Smart rohant neki egy villanyoszlopnak, igaz ez a 19. kerületi szakaszon történt. Szombaton pedig a 20. kerületi résznél ütközött egy teherautó a villamossal.

Oldalba

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mellékútra akart menni

Helyszíni információk szerint a teherautó a Határ úton, a Baross utca felől érkezett, amikor a sofőr be akart kanyarodni egy mellékútra.

Megállt, de nem megfelelő helyen

A szemtanúk elmondása szerint a teherautó vezetője ugyan látta a neki balról érkező 3-as jelzésű villamost, ekkor meg is állt, de annyira belógott a teherautó eleje a sínre, hogy a villamos ennek ellenére nekiütközött, amitől a szerelvény több ablaka is betört.

Nincs sérült

Sem a teherautó vezetője, sem a fedélzeten tartózkodó utasok nem sérültek meg a baleset során.

Volt egy kis ordibálás

Egy, a Határ úton sétáló férfi, aki villamossal szeretett volna utazni, az út másik oldaláról kiabálva megkérdezte, hogy ki vezette a teherautót, erre a sofőr válaszolt, hogy ő volt, ezután a járókelő komoly káromkodások közepette mondta el véleményét a pótlóbusz megállója felé haladtában.

Fennakadás

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a 3-as villamos a Nagykőrösi út/Határ út és a Gubacsi út/Határ út között nem közlekedett. A villamos a Gubacsi út/Határ út helyett a Határ út M végállomásig közlekedett. Pótlóbusszal lehetett utazni a Gubacsi út/Határ út és Határ út M között.

A múlt hétvégén is történt egy baleset a Határ úton

Ahogy arról a BudPestkörnyéke.hu korábban beszámolt megszökött a bűnügyi felügyeletből az a 24 éves férfi, aki autójával villanyoszlopnak csapódott Kispesten. A baleset után lelépett a helyszínről, a nyomkövetőjét pedig levágta a lábáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt műszakija

A több mint 20 éves Smartnak nem volt műszakija és a forgalomból is ki volt vonva. A sofőr csak órákkal később fogták el. A rendőrség egy nappal később hivatalos közleményben számolt be arról, hogy egy házi őrizetben lévő férfi okozta a balesetet.

Balesetet szenvedett

A férfi a 13. kerületi tartózkodási helyét 2022. szeptember 3-án a délutáni órákban hagyta el, kocsiba szállt, majd nem sokkal 14 óra után a 19. kerületben, a Határ úton balesetet okozott. Az ütközést követően egy közeli erdőbe futott, ahol egy késsel levágta a lábán lévő nyomkövetőt – írja közleményében a rendőrség. Később elfogták a férfit.

Címlapfotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.