Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk Ferenc pápa látogatásáról, aki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapján tartott misét Budapesten, a Hősök terén. Az esemény részleteiről lapunk is beszámolt, mint ismert a pápa előtt lépett fel produkciójával Tóth Gabi is, akit rengeteg támadás ért az azt megelőző napokban.

Szabadon látogatható volt

A kongresszus egyébként szabadon látogatható volt: nem voltak külön járványügyi intézkedések, nem volt kötelező a maszk, sem a távolságtartás, továbbá a védettséget sem kellett igazolni a több tízezer résztvevővel lezajlott rendezvényen. Egyébként hasonló módon kerül megrendezésre – előzetes információk szerint – a Vadászkiállítás is, pedig a fertőzöttek száma napról napra nagyobb Magyarországon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglett a böjtje

Nagyon úgy fest, hogy mindennek most meg is lett a böjtje, ugyanis külföldi sajtóértesülések szerint az elmúlt néhány napban négy magas rangú katolikus főpapról derült ki, hogy covidos, ráadásul a delta variánssal fertőződtek meg. A cikkek mind kiemelik, hogy a főpapok részt vettek Ferenc pápa budapesti, illetve szlovákiai látogatásának eseményein.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Kapcsolódó:

Ők lettek betegek

Vatican News és az osztrák Kronen Zeitung szerdán arról írt, hogy az osztrák egyházi vezetők közül az eisenstadti (Kismarton) püspök és a St. Pölten-i segédpüspök tesztje lett pozitív. Az 58 éves Egidius Zsifkovics püspöknél, aki korábban megkapta mindkét, koronavírus elleni oltását, súlyos influenzás tüneteket okozott a betegség, ezért otthoni gondozásra szorul. Anton Leichtfried, St. Pölten segédpüspöke könnyebb lefolyású fertőzéssel küzd, szemlézte a külföldi sajtó írásait a 24.hu. A Kronen Zietung szerint Zsifkovics és Leichtfried részt vett Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten tartott istentiszteletén.

A szlovák érsek is lebetegedett

A német Katolisch.de információi szerint az eperjesi görögkatolikus érsek is lebetegedett. A 67 éves Jan Babjak, aki szintén már mindkét oltását megkapta, jelenleg karanténban van otthon, tünetei enyhék.

Ez is érdekelhet:

Saját magát tesztelte

A lap azt írja, hogy a szlovák érsek saját magát tesztelte le azt követően, hogy jelzést kapott egy görög püspöktől, akinek pozitív lett a tesztje. A német katolikus lap azt írja: a görög egyházi vezető Babjakkal együtt találkozott a pápával Budapesten, majd szeptember 14-én Eperjesen. Babjak a pápához hasonlóan a jezsuita rend tagja, és ő volt a pápa házigazdája az eperjesi programok idején.

Nem tudni pontosan, hányan lettek betege

Arról, hogy összesen hány püspök, illetve pap került karanténba az utóbbi napokban, nem lehet pontosan tudni, azonban a szlovák püspöki konferencia szóvivője felszólította a pápalátogatás eseményein résztvevőket, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az esetleges tünetekre, szükség esetén pedig mindenképpen vizsgáltassák meg magukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ferenc pápa – Forrás: MTI/Bruzák Noémi