Levélben cáfolják a szomszédok állításait azok a szülők, akiknek 16 éves fiúk vasárnap, Újpesten vetette magát a mélybe a 7. emeletről. A gyászoló család azt állítja, a tragédia előtt nem veszekedett a fiukkal, és minden kamasztól azt kérik, ha gondja van, beszélje meg azt a szüleivel.

Kiugrott egy 16 éves fiú az erkélyről

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap Újpesten, egy 7. emeleti erkélyről a mélybe ugrott egy 16 éves fiú, vasárnap.  Az eset a Megyeri úton történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem történt gyilkosság

A BRFK sajtóügyeletese a baleset után azt mondta, a fiú eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le az erkélyről, a rendőrség azonban az idegenkezűséget kizárta. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de már nem tudták a fiatal életét megmenteni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy lakó végignézte az esetet

Az egyik szomszédos épület hatodik emeletén élő nő közvetlen közelről, a saját erkélyükről nézte végig a szörnyű tragédiát. „A fiú egyszer csak váratlanul leugrott, mintha egy medencébe rugaszkodott volna el. Az édesanyjával lehettek otthon, a lakásból egyértelműen veszekedés zajai szűrődtek ki előtte. Új lakónak számítanak, nagyjából két hónapja költözhettek ide. A fiú anyukája azonnal leszaladt az utcára, és szegény a sokktól össze is esett” – mesélte a tragédia után megrendülve a szemtanú.

A szülők levele

A szülők, a napokban az RTL klubnak küldtek egy levelet, amelyben cáfolják a sajtóértesüléseket, miszerint veszekedés előzte volna meg a vasárnapi halálesetet. A levélben arra kérik az elhunyt tinédzser iskolatársait, hogy ne titkolják gondjaikat a szüleik előtt, mert „mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok”.

Nem értik fiuk tettét

„A kisfiunk által egy másodperc alatt meghozott hibás döntés előtt mi is értetlenül állunk” – írták a 16 éves fiút gyászoló szülők. A szülők május 24-ei keltezéssel levelet írtak szeretteiknek, ismerőseiknek, a fiú iskolatársainak és a szülőknek, amiből kiderül, hogy ők egyértelműen öngyilkosságnak tartják a történteket, annak lehetséges okával azonban nincsenek tisztában.

Soha nem veszekedtek

A lakásban az események idején csak a fiú és édesanyja tartózkodott, az apa később ért haza. A veszekedéses verziót azonban cáfolják a szülők, szerintük soha nem veszekedtek a fiúval, mert sosem adott rá okot. A levél utolsó sorai erőteljesen utalnak arra, hogy az erről szóló sajtóhíreket hamisnak tartják.

Üzentek a szemtanúknak

“Kívánjuk viszont az összes állítólagos szemtanúnak, aki valótlant állít egy ilyen tragédiában, hogy legalább a felét élje át annak, amit a családunk ”– írják levelükben a gyászoló szülők.   

Bement a szobájába

Az egyik szülő azt írja, aznap délután egy öleléssel engedte a szobájába Áront pihenni, hogy később frissen készülhessen a fizika- és olaszdolgozatára. Utána történt a tragédia, aminek a lehetséges okairól a család is csak találgatni tud.

Csodálatos gyerek

“Nem mondhatjuk el neki többé, hogy mi vagyunk a legszerencsésebb szülők, mert nekünk van a legcsodálatosabb gyermekünk. Aki valójában ismert bennünket, azt tudja ezt” – írják levelükben a gyászoló szülők.

Erre hívják fel a figyelmet

„Titeket, Gyerekek pedig arra kérünk, mindent osszatok meg a szüleitekkel, egy felnőttel, legyen az egy rossz jegy, egy szerelmi bánat vagy bármi más, mert mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok” – zárja sorait az Újpesten élő gyászoló család.

Kamaszkori öngyilkosság

A szakirodalom szerint kamaszkori halálokok közül talán az egyik legmegrázóbb az öngyilkosság. Sajnos nem is olyan ritka, mint gondolnánk: az USÁ-ban a harmadik vezető halálok a 15-24 éves korosztályban, de a 15 év alatti kiskamaszok körében is előfordul. A magyarországi adatok szerint évente 50-70 kamasz veszíti életét öngyilkosság miatt, de a kamaszok körülbelül egyötödének voltak már öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai.

Kezeletlen depresszió

A kamaszkori öngyilkosság hátterében a legtöbb esetben nem egyetlen ok, hanem pszichológiai, környezeti és társadalmi faktorok együttese áll. A legfontosabb kockázati tényező a mentális betegség, azaz ugyanúgy, ahogy a felnőttkori öngyilkosságok esetében, itt is a kezeletlen depresszióra kell leginkább odafigyelni.

Külső körülmények

Az öngyilkossági kockázat általában valamilyen külső körülménnyel is összefügg: a mentális zavar vagy más tényező miatt már eleve sérülékenyebb, esendőbb tinik valami olyan eseménnyel szembesülnek, amivel nem tudnak megbirkózni, mert nincsenek hozzá eszközeik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

“Foglalkozzanak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet” – egy 13 éves fiú akart vonat elé ugrani Őrbottyánnál, a mozdonyvezető mentette meg az életét

Ha segítség kell!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Kiemelt kép: az eset után mentőhelikopter érkezett a helyszínre – Forrás: Facebook