Elszámolási vita miatt kezdett lövöldözni hétfőn egy férfi Kispesten. A lövöldöző férfi azt mondta, nem akarta bántani sógorát, akit egy szerencsétlen mozdulat miatt talált el a golyó. 

Lövöldözés Kispesten

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hatalmas durranásokra lettek figyelmesek hétfőn a 19. kerületi Hamvas utca lakói. Hamarosan rendőrök érkeztek egy család házához. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejbe lőtte sógorát

Később kiderült: egy 30 év körüli férfi fejbe lőtte a sógorát egy elszámolási vita miatt. Az elsődleges információk szerint az elkövető gumilövedékes fegyvert használt, így a sértett nem került életveszélybe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Volt előzménye a lövöldözésnek

„Mindenkit felzaklattak a történtek” – mondta a házaspár, akinek a kapujában hétfő este  dördültek el a lövések.  A fegyvert használó férfi azt mondta, az egésznek már korábbról volt egy előzménye. 

A két testvér között volt nézeteltérés

„A feleségemnek volt nézeteltérése a testvérével, azaz az én sógorommal. Ez az egész elment egy provokáló viselkedésbe, fenyegetőzésbe az ő részéről. Az incidens napján többször kapcsolatba próbált lépni velünk, napközben, míg én dolgoztam, ő ide is jött a feleségemhez” – mondta a férj. 

Elszámolási vita

„Akkor még nem volt semmi baj, normálisan viselkedett – fogalmazott a Metropolnak a lövöldöző, aki hozzátette: – Volt egy vidéki, közös tulajdonban lévő ingatlan, amiből keletkezett egy elszámolási vita.” A férfi szerint sógora provokálóan lépett fel, meg is akarta őt ütni, ezért hozta ki a házból a fegyverét, amit aztánm hogy távol tartsa a háztól felesége testvérét, használt is.

Csak figyelmeztetőlövést akart leadni

„Először leadtam egy figyelmeztető lövést a levegőbe, majd még egyet, amibe a sógor belehajolt, és így a lövedék eltalálta az arcát. Nem rá céloztam, féltem tőle, el akartam ijeszteni” – mondta a lövöldöző. 

Mentők és rendőrök érkeztek

A fegyvert használó férfi ezután mentőt és rendőrt hívott, és kiderült, hogy komolyabb baj nem történt. „A sógort ellátták, majd mindannyiunkat bevittek a kerületi rendőrkapitányságra”. A BRFK az egyik férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja, míg a másikat önbíráskodás bűntett miatt hallgatta ki.

Balhé Csepelen

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy férfi szóváltásba keveredett január 25-én 11 óra 45 perc körül egy 21. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított. A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször is az irányába lőtt.

Előkerült egy kés is

Ez még nem volt elég: a támadó ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. Tette után elmenekült a helyszínről. Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett. 

Három órán belül elfogták

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, majd megkezdték az elkövető azonosítását és felkutatását. A férfit végül három órán belül Budapest 9. kerületében elfogták és a 21. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció