A nő párja az ÉletMentő applikáció segítségével riasztotta a mentőket, akik gyorsan cselekedtek.

Egy 45 év körüli nő lett rosszul

A budapesti nő éppen a kádban feküdt, amikor furcsán kezdte érezni magát. Utolsó erejével még segítségül hívta a férjét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi hívta a mentőket

A nő párja amint látta, hogy baj van, az ÉletMentő applikáción keresztül kért gyors segítséget a mentőktől. A nő idő közben eszméletét is vesztette. A mentők perceken belül ott voltak a helyszínen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiderült, nagy a baj

A mentősök szén-monoxid mérő készüléke azonnal jelzett, ahogy beléptek a fürdőszobába. A nő a kádban feküdt, ezért nem volt lehetőség gyors kimentésére. A mentők azonnal szellőztetni kezdtek.

Életet mentett a gyors beavatkozás

A mentők szakszerű beavatkozása megmentette a nő életét. Miután oxigént biztosítottak a beteg számára, sietve elhagyták a veszélyessé vált helyiséget. Ezt követően értesítették a Katasztrófavédelem szakembereit.

A mentősök nem hagyták magára a nőt

Amíg megérkeztek a Katasztrófavédelem munkatársai, a mentők a nyitott ablakon át követték nyomon, hogyan alakul a beteg állapota. A nő a beavatkozásnak köszönhetően gyorsan magához tért. A tűzoltók közreműködésével a hölgyet kórházba szállították a mentősök, ekkor állapota már stabil volt.

A mentősök posztja az eset kapcsán

Az ÉletMentő app használata egyszerű

Ha baj van, egyetlen gombnyomással értesíteni tudja az Országos Mentőszolgálatot az, akinek az okostelefonján telepítve van az ÉletMentő App. Érdemes a pontos hely mellett a legfontosabb információkat is elküldeni, hiszen így gyorsabban és felkészültebben tud a helyszínre érkezni a segítség. Az alkalmazást androidos készülékre és iOS alapúra is le lehet tölteni.

Hozd létre a saját profilod!

Előre megadhatod magadról a fontos adataidat, például az ismert betegségeidet és azt, hogy milyen gyógyszerekre vagy érzékeny. Amikor segélyhívásra kerül sor, a mentésirányítóknál megjelennek ezek az adatok. A mentők látni fogják a bajba jutott személy aktuális tartózkodási helyét, sőt, még a telefonjának a töltöttségi szintjét is.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezért nagyon hasznos ez az app

A Helyzetmeghatározás funkció képes megmutatni, hogy a GPS által bemért helyzete hol található. Megmutatja azt ez alapján, hogy hol található a legközelebbi defibrillátor, kórház, rendelő vagy gyógyszertár. Az app a navigációban is segítséget nyújt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív