Csendesen gyászolja imádott nejét Koltai János. A 84 éves Pap Éva színésznő ugyanis hosszas betegség után július 23-án elhunyt. A Szomszédok Gábor Gábora jelenleg kilátástalannak látja a jövőt felesége nélkül.

60 éve házasok

A Madách Színház hétfő délután közösségi oldalán számolt be a hírről, elhunyt társulata egykori tagja, Pap Éva. Ahogy írtunk róla, a színésznő közel hatvan évig volt szerető felesége Koltai Jánosnak, akivel hosszú évek óta visszavonultak a szakmától, és boldogan élték a nyugdíjasok gondtalan hétköznapi életét Balatonnál lévő birtokukon, Ádándon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a színművész

„Drága Évámat július 23-án veszítettük el. Nem titkoltuk, de nagydobra sem akartuk verni, mert egyszerűen képtelen vagyok erről a tragédiáról beszélni. A Madách Színház titkársága hívott fel a napokban, hogy érdeklődjenek a hogylétünk felől, akkor mondtam el nekik a szomorú hírt” – idézte fel Koltai János.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kis temetést lesz

Temetés még nem volt, a színésznő hamvai már férjénél vannak, aki elvitte vidékre, hogy ott helyezzék örök nyugalomra. „Zártkörű búcsúztatót szeretnénk, csak a közeli családtagokkal és barátokkal. Ádándon van egy családi sírhelyünk, ott fogjuk őt eltemetni” – mondta a Blikknek.

Segít neki a fia

„A barátok segítségével már el is kezdtük szervezni. A fiam intéz mindent, segít, amiben tud, figyel rám, de hát neki is megvan a saját élete. Én pedig egyedül maradtam…” – sóhajtott fel a színész.

Nem tudja, hogyan tovább

Koltai János számára jelenleg elképzelhetetlen az élet felesége nélkül, hiszen majd hatvan évig idilli házasságban éltek. Nemcsak hű társai, de legjobb barátai is voltak egymásnak. Bár Éva tavaly október óta folyamatosan kórházban volt, nem telt el úgy nap, hogy férje ne látogatta volna meg őt, és biztatta volna arra, hogy tartson ki, meg fog gyógyulni, még úgyis, hogy a szíve mélyén tudta, erre egyre kevesebb az esély.

Csak telnek a napjai

„Jelenleg megoldhatatlan feladatnak látom a jövőt. Nem érzem magam sehogy, csak üresség van bennem. Nem tudom, mitévő legyek, hogyan folytassam tovább az életemet a feleségem nélkül. Nincsenek terveim azzal kapcsolatban sem, hogy visszamegyek vidékre vagy maradok a pesti lakásban. Most csak úgy telnek a napok” – ismerte el Koltai János.

1961-ben végzett

„A Madách Színház társulata mély megrendüléssel értesült Pap Éva Jászai-díjas színművész haláláról. Pap Éva 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. Később tagja volt a Nemzeti Színháznak, a Vígszínháznak, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak, a kecskeméti Katona József Színháznak és Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színháznak” – áll a közleményben.

Férjével is színpadra állt

A színművész 1994-től 2003-ig játszott a Madách Színházban, az Oliver című előadásban az Öreg Sallyt, a Lugosiban Mimi Arch-ot. Legjelentősebb szerepe Németh László Széchenyi című drámájában Crescenita, amelyben férjével, Koltai Jánossal állt színpadra.

„Emlékét megőrizzük

„A Madách Színház társulata szomorúan búcsúzik Pap Évától, emlékét szeretettel megőrizzük” – zárul a közlemény. Koltai János és Pap Éva 1964-ben kötötte össze az életét, közel hatvan évig éltek boldog házasságban.

Idilli évek

Ahogy írtunk róla, Koltai János és Pap Éva hosszú évek óta távol a nyilvánosságtól és a szakmától élték nyugodt és idilli nyugdíjas éveiket. Idejük nagy részét a Balatonhoz közeli falucskában, Ádándon töltötték, ahol kis birtokukon csodálatos kertet gondoztak, tele gyümölcsfákkal, amelyek terméséből a színésznő rendszeresen befőzött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koltai János – Forrás: MTI