Apukájával közösen szervezett fesztiváljukról érkezik Koszovóból a Sziget Nagyszínpadára jövő szerdán Dua Lipa. Egy hét múlva nyit a Szabadság Szigete. Nézzük, mit hoz az első nap.

Grammy-díjasok

Az első napon, augusztus 10-én, a Nagyszínpad különleges fellépője lesz a Rüfüs Du Sol fellépését. A Los Angeles-i székhelyű ausztrál háromtagú Rüfüs Du Sol ma már a világ egyik legnépszerűbb elektronikus fellépője, akik idén bezsebelhették első Grammy-díjukat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A sztár

A Sziget kívánságlistájának éllovasaként tapsolta idén vissza a közönség Dua Lipát, aki négy éve már óriási koncertet adott a Szabadság Szigetén.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

80 ezer ember

„80 000 ember lüktetett velem együtt a Sziget fesztiválon … Nem hittem a szememnek, amikor kijöttem a színpadra!!! Életem egyik legjobb pillanata volt” – írta akkor az énekesnő.

Koszovóból

Az énekesnő 2020-ban is jött volna, de az ismert okokból ez nem valósult meg. Most azonban az első napon érkezik, egyenesen Koszovóból, ahol apukájával közösen szerveznek fesztivált, ahol szintén fellép a sztár.

Ez a zenéje

Bulizóknak

Egy gigantikus gladiátorral a közepén jön a Samsung Colosseum. Ide várják például a Sziget első napján Nina Kraviz-ot.

Bábszínház a vízen

Vietnámi vízibábszínházzal nyitják a Global Village programját. A Water Puppet Show tényleg az, aminek hangzik. Bábelőadás, de a vízen.

Melegség, elfogadás

A Magic Mirrorban – mások mellett – Tóth Edu viccel majd, mint ahogy Mike Gunn, aki mára már meghódította az Egysült Királyság összes ikonikus helyszínét és jó úton halad, hogy kultikus státuszba kerüljön stand-up körökben.

Komédia

A Vándor Vurstliba érkezik a Ploufet Replouf, egy néma komédia, amelyben az emberi testre vetítik az érzéseiket, pontos fizikai mozgásokból álló párbeszédet teremtve a finom és váratlan humor érdekében.

Gyuri bácsi!

A Sláger FM színpadán nyitja a Szigetet az örökifjú Korda György, természetesen az ő Klárikájával. Persze lesz még vagy 150 további program, megannyi helyszínen, és ez még csak az első nap.

Címlapfotó: Major Kata – Rockstar Photographers/Sziget