Budaörsön néhány hétig szünetelt a szemétszállítás. Meglepő jelenség ez az ország talán leggazdagabb településén. A polgármester nem számít javulásra, maradhatnak a kukagondok Budaörsön. A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a helyzetre.

A település polgármestere, Wittinghof Tamás az Index.hu csütörtök reggel megjelent cikkében azt mondta, hogy valóban voltak problémák Budaörsön a szemétszállítással. A szemétszállítás kapcsán Budaörs az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz csatlakozott, a tényleges hulladékszállítást továbbra is a helyi BTG végzi.

A polgármester szerint az állami kukaholding nem fizetett az érdi közszolgáltatónak, így az sem fizette ki az alvállalkozóját: százmilliót is meghaladó hiány keletkezett a BTG-nél egy év alatt. A polgármester szerint a helyzet csak akkor fog megváltozni, ha a szemétszállítást végző cég rendesen hozzájut a szolgáltatás ellenértékéhez.

Reagált a kormány is a budaörsi helyzetre

A csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt monda a budaörsi helyzetre reagállva: “Ha egy cég nem képes ellátni ezt a tevékenységet, akkor forduljon a polgámrester a katasztrófavédelemhez. Amennyiben nem képes ellátni egy cég a tevékenységét, akkor a kormány kész rá, hogy átvegye azt” – mondta a miniszter.

Kapcsolódó cikkek:

Kukagondok máshol is

Néhány hónappal ezelőtt Gödöllőn és az egész észak-pesti agglomerációban súlyos kukaproblémák alakultak ki. Ott a Zöld Híd Kft dobta be a törölközőt, majd ment az egymásra mutogatás, végül a katsztrófavédelemnek kellett beavatkoznia.

Kiemelt kép: illusztráció