Négy éves kislánya még most is hazavárja azt a pásztói kismamát, aki egylőre rejtélyes körülmény közt halt meg a salgótarjáni kórházban. Dia rosszul érezte magát, szülei ezért vitték be a 6 hetes várandós nőt az intézménybe. A szülőknek azt mondták, lányuk elesett és fejsérülés miatt halt meg.

Meghalt egy kismama

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a napokban meghalt egy kismama a salgótarjáni kórházban. A 23 éves nő egy vizsgálatra feküdt be az intézménybe, de onnan már nem jött ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy 4 éves kislányt hagyott itt

A szülőket arról tájékoztatták, hogy Dia elesett. Állítólag  és olyan szerencsétlenül zuhant, hogy egy szekrény sarkába beütötte a fejét. A fiatal nő egy gyönyörű, négyéves kislányt hagyott maga után.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Pokoli fájdalmak gyötörték

„Amikor kiderült, hogy várandós, boldog volt, de aztán olyan pokoli fájdalmak kezdték gyötörni, hogy kórházba kellett vinnem. Két nap után kiengedték, de a panaszai nem szűntek meg. Szinte már mozdulni sem tudott, amikor visszavittem múlt hét hétfőn a kórházba” – mondta a Blikknek az édesapa.

Ultrahangra várt

„Nem igazán örültek nekünk az orvosok és a nővérek sem, szinte könyörögni kellett, hogy ott maradhasson. Szerdán hajnalban még beszéltem vele, úgy volt, hogy végre elviszik ultrahangra, de ebből már nem lett semmi. Csak a telefont kaptam, hogy meghalt” – mondta a lapnak a gyászoló anya.

Tudni akarják az igazságot

A család nem vádol és gyanúsít senkit, de feltett szándékuk, hogy kiderítsék, pontosan mi történt a lányukkal, ki a felelős a haláláért. Szerintük valakinek hibáznia kellett, hogy egy ilyen tragédia megtörténhessen.

Feljelentést tettek

„Nincs bennünk bosszúvágy, de addig megyünk, míg nem tudjuk meg az igazat. Ilyen nem történhet egy kórházban. Feljelentést tettünk a rendőrségen, minket nem lehet elhallgattatni. Remélem, kihallgatják a szobatársait is, ők láttak mindent” – mondja eltökélten az édesapa.

A testvér másképp tudja a halál körülményeit

Korábban Dia testvére egy nyilvános Facebook-bejegyzésben fakadt ki a történtek miatt. „Persze, hogy hiányos a hír! Azt nem írták oda, hogy csengetett a húgom, de nem ment be hozzá senki.” – írta a testvér, hozzátéve, hogy azt mondták a sérült húgának, menjen be, s szóljon személyesen.

A rendőrség is vizsgálódik

A halálesettel kapcsolatban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított a kórház bejelentése alapján közigazgatási hatósági eljárást a körülmények tisztázása érdekében, azonban a pénteken keletkezett feljelentés alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást indított szakértők bevonásával.

További jogi lépések

A kórház hírzárlatot rendelt el. A család ügyvédje, dr. Lichy József azt mondta, várják az igazságügyi orvosszakértő álláspontját, és csak utána tudnak dönteni a további jogi lépésekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: salgótarjáni kórház – Forrás: magyarepitok.hu