A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója a 20. kerület polgármesterének írt levelében az önkormányzattól kér segítséget, hogy defibrillátort, mobil ultrahang készüléket és izolációs betegszállító ágyat vásárolhassanak, ugyanis erre saját forrásuk nincs, eszközbeszerzési keretük kimerült.

Kimerült az eszközbeszerzési keret

Ralovich Zsolt főigazgató azt írta, hogy a kórház eszközbeszerzési kerete az év első felében már kimerült, de a járványügyi védekezéshez és a biztonságos betegellátáshoz szükség lenne néhány olyan eszközre is az alapvető felszereléseken kívül, amelyek minőségi fejlesztést és plusz biztonságot jelentenének.

Mobil ultrahang készülék

A levélből kiderül, hogy a koronavírusos vagy annak gyanújával érkező betegek esetében sokszor van szükség gyors diagnosztikai eljárásra, amelyet megkönnyítene egy mobil ultrahang készülék.

Defibrillátor és izolációs ágy

A koronavírussal esetenként együtt járó, akár életveszéllyel is fenyegető állapotromlás esetén újraélesztésre is szükség lehet, ehhez kellene még egy defibrillátor, a Covid-fertőzöttek biztonságos szállítását pedig nagyban segítené izolációs betegszállító ágy beszerzése.

15,5 millió forintot kér a polgármestertől

Ezért Ralovich Zsolt arra kérte Szabados Ákos kerületi polgármestert, hogy a korábban megítélt 20 millió forintos támogatás terhére segítse fenti, prioritást élvező eszközök beszerzését 15,5 millió forint értékben.

Ez is érdekelhet!

“Szavaim nincsenek, szívem darabokban! Isten nyugosztaljon” – koronavírusban halt meg az iskolaigazgató, ő a járvány sokadik pedagógusáldozata

„Csak ígérget a kormány”

Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka a levéllel kapcsolatban azt mondta, hogy „bár a kormány 2017 óta minden évben, évente többször is bejelenti a 700 milliárd forint összértékű Egészséges Budapestért Programot, forrást nem biztosítanak rá. Az elmúlt 3 évben megközelítőleg csak a megígért összeg tizedét biztosították EBP-s fejlesztésekre”.

Felháborodott a Momentum

A Momentum felháborítónak tartja, hogy egy járványkórház nem tud beszerezni saját forrásból az ellátáshoz szükséges eszközöket, illetve hogy nem kap plusz felszerelést kormányzati forrásból.

Ezt is olvasd el

“Mi sosem engedtük meg neki, hogy volán mögé üljön” – megszólalt annak a 17 éves fiúnak az édesanyja, aki a Károly körúti balesetben halt meg, miután jogosítvány nélkül vezetett

Kiemelt kép: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház