Senki sem viszi el 100 ezer ember szemetét, 46 településen, mert a kukásautókat nincs mivel megtankolni. A Dunakanyarban, a Pilis-hegység településein és Dorog környékén a hulladékszállításért felelős Kommunál-Junk Kft. arról tájékoztatta hétfőn az ügyfelit, hogy az üzemanyaghiány miatt nem tudják megtankolni a kukásautókat, így a szemétszállításban zavarok lesznek.

Nincs elérhető üzemanyag a dorogi, esztergomi, piliscsabai Mol kúton

A dorogi-szobi és a pilisi térség hulladékszállításért felelős társaság oldalán megjelent tájékoztatás szerint a cég a Mol Nyrt.-vel áll szerződésben, azonban sem a dorogi, sem az esztergomi, sem a piliscsabai kúton nem elérhető az üzemanyag. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudnak tankolni a kukásautók

A cég weboldalán ezt írják: „Ezúton tájékoztatni szeretnénk a Tisztelt Lakosságot, hogy a jelenleg kialakult üzemanyaghiány a társaságunk által ellátott közszolgáltási területet is érinti, a hulladékszállító gépjárműveink sem tudnak már tankolni, amely sajnálatos módon azt eredményezi, hogy egyelőre nem tudjuk a közszolgáltást teljeskörűen biztosítani” – adta hírül hétfőn a Kommunál-Junk Kft.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szólnak, ha lesz üzemanyag

A kft. azzal folytatta, hogy „természetesen társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy tankolni tudja a célgépjárműveket, amint további információval fogunk rendelkezni, tájékoztatjuk a lakosságot.”

Azért tegyék ki a kukákat

„Kérjük, hogy az edényeket a helyzettől függetlenül helyezzék ki az ingatlan elé, ugyanis amint lesz lehetőségünk tankolni, természetesen a begyűjtést megkezdjük” – olvasható a cég oldalán. Az érintett települések listáját a cikkünk végén olvashatod el.

A Mol főnöke azt mondta nem lesz nagy baj

Március 10-én a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt azt állította, hogy nem lesz üzemanyaghiány, minden benzinkúton lesz üzemanyag, legfeljebb átmeneti logisztikai problémák adódhatnak. Ide kapcsolódik: Rendkívüli bejelentés: korlátozza az üzemanyagturizmust a kormány, véget vetnek a benzinpániknak

Feljelentik az álhírterjesztőket

Ugyanezen a sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely megfenyegetett mindenkit, hogy aki álhíreket terjeszt az üzemanyaghiánnyal kapcsolatban, azt feljelentik a rendőrségen és megbüntethetik.

Kamufotókat mutogatott a Mol elnöke

Ezen a sajtótájékoztatón egyébként a MOL elnök-vezérigazgatója olyan fényképeket mutogatott, amiről később kiderült, hogy nem is Magyarországon készültek, a hamis tájékoztatás miatt elnézést kellett kérnie a Mol-nak. Ez is fontos: Üzemanyaghiány van néhány benzinkútnál, a Mol elnöke szerint nem kell pánikolni, nem lesz ellátási probléma az országban

Csak prémium üzemanyag

A Facebook hozzászólásokból az a kép rajzolódik ki, hogy a Mol-elnöknek abban vélhetően igaza volt, hogy minden kúton lesz üzemanyag, de azt nem tette hozzá, hogy nem feltétlenül az olcsóbb, 480 forintos, hanem a jóval drágább, 700 forintba kerülő prémium üzemanyag.

Ezeken a településeken állhatnak le a kukásautók

Az üzemanyaghiány miatt kialakult hulladékszállítási zavar 100 ezer embert érinthet az alábbi 46 településen: Csobánka, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilismarót, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Dorog, Epöl, Kesztölc, Lábatlan, Leányvár, Máriahalom, Nagysáp, Piliscsév, Sárisáp, Tokod, Tokodaltáró, Úny, Berkenye, Bernecbaráti, Diósjenő, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagymaros, Nagybörzsöny, Nógrád, Nőtincs, Perőcsény, Szendehely, Szob, Szokolya, Tésa, Tolmács, Vámosmikola, Verőce, Zebegény.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a kukáscég közleménye

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Youtube/Gamer Tehén