A köztársasági elnök szombaton Szentendrén, Szabi a péknél sütötte meg az augusztus 20-ai ünnepre a megszentelendő és megáldandó kenyeret.

Szentendrére látogatott

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán tette közzé először a sütésről készült fotókat. A posztban leírta, hogy Szentendrére látogatott, hogy megsüsse az ünnepi kenyeret. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szabi a pék

Nem is akárkinél fogott a feladatba: Szabi a pék látta vendégül. Ismert, Szabadfi Szabolcs kezdetben piacokon árulta a termékeit, sokszor a pincéjében kézzel dagasztva őket. Mára jólmenő vállalkozást vezet, ami tavaly több mint egy milliárd forintot termelt. Országszerte összesen hét üzlete és közel kilencven alkalmazottja van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fotó a közös sütésről

Fotó a közös sütésről

Fotó a közös sütésről

Esztergomban szegi meg a kenyeret

A köztársasági elnök mindenkit arra kért, hogy találkozzunk államalapító Szent István király napján az ünnepi rendezvényeken. Ő maga vasárnap 10:30-kor az esztergomi Erzsébet parkban megrendezendő ünnepségen vesz részt, ahol megszegik a kenyeret. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így készült az ünnepi kenyér (videó)

Kiemelt kép: Szabi a pékkel közös munkában – fotó: Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldala