Az 58 éves Gimeskövi Károly alighanem Budapest egyik legkülönlegesebb buszvezetője. A sofőr ugyanis indulás előtt előbb áldást kér az utasaira, majd ezt követően foglalja csak el a sofőrülést és kezdi meg az útját.

Mélyen hívő

Károly mélyen hívő, aki lelkesen szól egy-egy állomásnál az utasaihoz, terjeszti az Úr Jézus igéjét a szeretetről. A sofőrről a napokban került fel egy felvétel a TikTokra, a férfit ezt követően mesélte el a Blikknek mesélt az utazások előtti szokásáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szereti az utasokat

“Szeretem az utasokat, tisztességtudóan beszélek velük, akárcsak a kollégáimmal. Nem vagyok arrogáns, rosszindulatú ember, hiszen Jézus szelleme bennem dolgozik” – mondta Károly a lapnak, aki úgy véli a felvételt sem rossz indulatból készítették róla.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A felvétel itt nézhető meg:

@abelkulcsar7._.7 #szélkálmántér ♬ eredeti hang – Ábel Kulcsár

Több mint félmillióan látták

“Egy fiú az egyik ilyen beszédem után odajött hozzám, az arcát könnyek áztatták. Elmesélte, hogy Ukrajnából menekült, és hogy a testvére covidban hunyt el. Teljesen meghatódott a beszédemtől, azt azonban nem említette, hogy fel is vette a mondandómat. Másnap rengetegen hívtak, többek között a gyülekezetemből is, hogy híres lettem” – mondta a portálnak Károly, akinek a videóját azóta már több mint félmillióan nézték meg.

Ez is érdekelhet:

Megérzi

Károly ezen túlmenően arról is beszélt, hogy megérzi, amikor az utasainak szüksége van néhány kedves gondolatra. “Álló busznál, végállomásnál szoktam beszélni hozzájuk, nem minden alkalommal, csupán időnként.”

Ez is érdekelhet:

A szeretet

“A szemükből, a kisugárzásukból megérzem, mikor kell megszólalnom. A szeretet, a szeretetteljes köszöntés kinyitja őket. Miután 1-2 perc erejéig beszéltem hozzájuk, meg is áldom őket az Úr Jézus Krisztus nevében.” – mondta a lapnak a férfi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép. A buszsofőr – Forrás: TikTok