A palacsinta egyik darabja okozott fulladást annál a 40 év körüli férfinál, aki a 16-os buszon esett össze a hétvégén. A buszvezető kezdte meg a beteg újraélesztését, majd a mentők érkeztek a helyszínre.

Összeesett egy utas

Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a 16 -os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére hétvégén. A sofőr értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentők rohantak a helyszínre

Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, amiket a sofőr követett. A mentőegység perceken belül helyszínre ért és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Palacsinta okozta a fulladást

Kiderült, egy palacsinta falat zárta el a beteg légútját, aminek eltávolítása még a rutinos mentőorvost is megizzasztotta. Az életmentő beavatkozások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit – írja Facebook oldalán az OMSZ.

Összeesett a villamoson

Minden előzetes panasz nélkül esett össze múlt hétfő hajnalban egy 60 év körüli férfi a 62-es villamoson. Utastársai azonnal értesítették a mentőket és a villamosvezetőt, majd a telefonon kapott instrukciók szerint megvizsgálták a beteget. 

Megkezdték az újraélesztést

A férfi nem lélegzett, így az utasítások alapján megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

Kórházba vitték

A küzdelem még sokáig zajlott a beteg életéért a helyszínen, amit két utas és a villamosvezető továbbra is mindenben segített. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Újraélesztés a villamosmegállóban

Döbbenetes pillanatokat láthattak azok, akik tavaly decemberben egyik nap a Nagyvásárcsarnok előtt voltak a Fővám téren. Egy villamosmegállóban fekvő embert élesztettek újra.

Egy nő kezdte meg az életmentést

A férfi eszméletlenül hevert a megállóban, a feje is vérzett. Pillanatokkal később egy drapp kabátos, hosszú hajú fiatal nő életmentő szívmasszást végzett rajta. A mentősök gyorsan megérkeztek és átvették a sérült ellátását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció