Súlyos állapotban van a férfi, akit vasárnap este áramütés ért Óbudán, amikor leszakadt egy nagyfeszültségú villanyvezeték. Ahogyan a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, öt épület gyulladt ki a III. kerületben.

„Nem a robbanás okozta a tüzet, hanem az, hogy megolvadt a leszakadt magasfeszültségű vezeték. Azaz csak a tűz elterjedése során robbantak fel a gázpalackok az egyik ingatlanban.” – mondta a 24.hu-nak Kolozsi Péter, a  Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Továbbra is súlyos állapotban van az a férfi, akit áramütés miatt vittek kórházba. Egy szomszédja elmondása szerint a leszakadó vezeték égette meg több helyen is.

Összesen öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. A tűzeset miatt az összes épület lakhatatlanná vált, több gyereket is ki kellett menteni az ingatlanokból.

FONTOS: Baj van a Dunakeszi feletti nagyfeszültségű vezetékkel

Hatalmas robbanásról számoltak be

Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hatalmas robbanás történt és leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján, a Budai Fűtőerőmű környékén. Öt egymás mellett álló épület kigyulladt, kettőt azonban már eloltottak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, a távvezetéket, amely a földön feküdt, áramtalanították. A három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtötték.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihalek Zoltán