A Marczibányi téri Művelődési Központban Oláh Ibolya várja rajongóit Női posta című színházkoncertjével. A Budavári Palotában megcsodálhatjuk az újjávarázsolt Szent István terem interaktív kiállítását. Óbudán a Kiscelli Múzeum a showmaneket és a cirkuszt mutatja be, a Magyra Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban sok érdekesség mellett a Csokoládékatona kínál izgalmas élményt. A Józsefvárosban streetfotók, a Várkert Bazárban szabadtéri tárlat a könnyebb műfajok értőinek kedvére.

OLÁH IBOLYA SZÍNHÁZKONCERTJE a Marczibányi téren

2018-ban jelent meg Presser Gábor: Voltam Ibojka című Cd-je, amelyen Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. A Cd anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván, így született meg a Női posta- dallevelek. A színházkoncert a Marczibányi téri Művelődési Központban várja a rajongókat.

Női posta – dallevelek

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Szent István terem a Budavári Palotában

A Szent István-terem történetét bemutató tárlat az építőkről és az építtetőkről mesél, bevezetve a látogatót a korabeli Európa egyik legjelentősebb uralkodói palotájának létrehozásába.

A Szent Korona hű mása is látható

Interaktív eszközökkel

A látványos tárlat keretében interaktív eszközök segítségével kapunk betekintést az első magyar király, Szent István életművébe és az őt övező tiszteletbe, továbbá megcsodálható a Szent Korona, a magyar államiság legfontosabb jelképének hű mása is.

Show és business Pest-Budán a Kiscelli Múzeumban

A BTM Kiscelli Múzeum szórakoz(tat)ástörténeti kiállítása Kik voltak az első magyar és nemzetközi showmanek? Miért fizetett és min ámuldozott a pesti közönség, amikor Kölcsey a Himnuszt írta? Kinek a műsorára ment el Széchenyi István is? Hogyan hívták eredetileg magyarul a cirkuszt? A tárlat a reformkor alakuló szórakoztatóiparát, mutatványosait, első cirkuszait mutatja be Budapest 1873-as egyesítéséig.

Kötéljárók, önmozgányok és más világszámok

Csokoládékatona Óbudán

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása a különleges tulajdonságokkal rendelkező csokoládé főurak asztaláról katonai menázsiba kerüléséről szól. A Nagy Háborúra fókuszálva mutatja be diadalútját: a spanyol hódító katonák által mosléknak nevezett azték kakaóból istenek eledele és katonák csemegéje lett. Az ezüst és finom porcelán csokoládékannák, csészék kínálta csokoládés álmok elbűvölték Európát. 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Lélegzetnyi végtelen a Várkert Bazárban

Az idén száz éve született Nemes Nagy Ágnes életművét mutatja a Várkert Bazár új szabadtéri kiállítása. A Nemes Nagy Ágnes 100 – Lélegzetnyi végtelen című tárlatot a déli panoráma teraszon tekinthetjük meg egy kellemes séta keretében

Autósok fotókiállítás a Baross utcában

“A streetfotó szürreális alműfaja ez, nem a szeme előtt összeálló sokszereplős jelenetek érdekelték, ellenkezőleg, a zárt terek intimitása és az, hogy mit művel benne az ember (általában) egyedül. Lesifotók ezek, persze, de nem öncélúan, gúnnyal, hanem szeretettel készültek, a kockázat pedig, hogy a szereplők nem találják éppen hízelgőnek, amit látnak, elválaszthatatlan a streetfotótól.
Ahogy az is – legalább is a jó streetfotótól –, hogy azzal, hogy megnézzük, tanulunk is valamit az emberekről, és talán egy kicsit magukról is. Az Autósok című sorozat után pedig biztosan okosabb leszel.” –hív Soós Bertalan kiállítására a Főfotó kiállítóterme. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Baross utca 10-es szám alatt.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ Oláh-Ibolya-Hivatalos-oldala