Jaksity Kata lánya lehet, hogy újra Lyme-kóros. A gyerek négy éve kigyógyult ebből a szörnyű betegségből, de most újra tünetei vannak.

Sántikál

A tévés elmondása szerint kislánya, Jázmin néhány napja ismét sántikál és reggel annyira fájnak az izületei, hogy alig tud felkelni. Kaksity Kata minderről a Story Magazinnak mesélt.

Izületek

Azt mondja, hogy a 8 éves gyerek térde és a bokája újra begyulladt. Ilyenkor ő viszi ki a fürdőszobába, majd hosszú ideig masszírozza a fájos testrészeket, hogy a lánya talpra tudjon állni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szinte biztos

A panaszok nyár elején kezdődtek, és a teszt is igazolta a gyanút. Bár már kerestek orvost egyelőre várnak és nem kezdik meg a gyógyszeres kezelést. Először a pontos diagnozis a fontos.

Kétségek közt

Bevallom, ez a várakozás felőröl, anyaként szétfeszülök, hiszen magam sem tudom, mivel teszek jót – mesélte a lapnak.

Miről van szó?

A Lyme-kór olyan kullancsok csípésével terjed, amelyek maguk is fertőzöttek. Jelentőségét az adja, hogy kezdeti jellegzetes bőrtünetek hiányában a betegség nehezen felismerhető, megelőzésére pedig nem létezik védőoltás. Helyes diagnózis birtokában antibiotikummal kezelhető – olvasható a webbeteg.hu leírásában.

Sokan betegszenek meg

A Kullancsszövetség szerint évente 50-100 ezer friss Lyme-kóros is lehet Magyarországon – írtuk egy, a kullancsokkal foglalkozó cikkünkben.

Jaksity Kata

A Wikipédia szerint Jaksity Kata 5 évig élt Belgrádban, jelenleg szerkesztő-műsorvezető, újságíró, de modellként is dolgozik. 1997 óra televíziózik, legutóbb 2019-ben az ATV-n lehetett látni a képernyőn.

Címlapfotó: Jaksity Kata közösségi oldala.