Egy beteg meghalt, és újabb 155 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu. Eddig 5 624 451 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 443 749-en már a második adag vakcinát is megkapták. Vasárnap óta lehetőség van harmadik oltásra is.

Statisztika

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 809 646-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 027-re emelkedett. A gyógyultak száma 749 185.

76 kórházi beteg

Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 30 434-re csökkent.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nyakunkon a delta variáns

A delta variáns több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Magyarországon lehetséges megkapni a harmadik oltást is amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni.

Jöhet a harmadik oltás

Aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltást. A harmadik dózist az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott – tették hozzá.

Nem csak Magyarországon élők

Magyarország biztosítja az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növelve a járvány elleni védettséget.

Utazási feltételek

Az Európai Unión belüli utazásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás – írták. Akik unión belüli utazást terveznek, azoknak érdemes letölteni vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve kinyomtatni az uniós Covid-igazolást.

Ki kaphat 3. oltást, kicsit kuszának tűnik az ajánlás

Lovak közé dobott gyeplőként jellemezte több egészségügyi szakember és orvos a harmadik oltásról az Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emmi által az oltóorvosok és a háziorvosok számára kidolgozott – írja a 24.hu.

Magukra maradhatnak az emberek

A központi ajánlás nem tartalmaz igazi szakmai támogatást, és az orvosra, valamint a páciensre bízza a döntést, ahelyett, hogy  tudományos bizonyítékokkal segítené azt – állítja 6 szakember.

Bőven 4 millió felett az áldozatok száma

A világon 198 283 776 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 224 015 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem reggeli adatai szerint.

Címlapfotó: MTI/Varga György