Magyarázatot nem tudott adni tettére, de azokat megbánta – így foglalható össze az a gyújtogatás sorozat, amely a vecsésiek idegeit borzolta 2018-ban. Legkevesebb 7 tűzesetet jelentettek. A rendőrségen önként jelentkezett egy férfi.

Az első

Egy vecsési társasház alagsori helyiségében keletkezett tűzhöz riasztották 2018. március 16-án éjszaka a tűzoltókat és a rendőröket. A lángok nem elektromos hiba miatt csaptak fel, a helyiségbe valaki éghető anyagot locsolt, majd meggyújtotta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a lábtörlő

A kár nem volt jelentős, mindössze egy lábtörlő égett el, ám a társasház villanyórái és a főbb elektromos vezetékek is a helyiségben voltak, a gyors beavatkozás híján nagyobb baj is történhetett volna.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelheti

Második

Egy héttel később egy garázs égett ki, miután valaki a szellőzőn keresztül valamilyen égő anyagot dobott és meggyújtotta. Az ott tárolt motorkerékpárból nem sok maradt, de a kempingezéshez elengedhetetlen hálózsákok és sátor is megsemmisült. A kárt 150 ezer forintra becsülték.

Egy francia autó

Már ekkor képbe került egy francia gyártmányú autó, ám a fekete-fehér kamerafelvételeken a színét nem lehetett megállapítani és a rendszáma sem látszódott.

Harmadik

2018 áprilisában újabb tűz ütött ki egy társasház pincéjében, az ott tárolt papírok, műanyag tárgyak, háztartási cikkek elégtek, a tulajdonosnak 400 ezer forint kára keletkezett. Itt is idegenkezűséget gyanított a tűzvizsgáló. 

Negyedik

Egy hónappal később egy garázs következett, ahová a szellőzőn keresztül jutott be éghető és meggyújtott anyag, az ott tárolt dolgok rongálódtak, a kár 51 ezer forint volt.

Ötödik

Augusztus közepén egy garázssor egyik épülete gyulladt ki, az ott tárolt használati tárgyak tönkre mentek, a kár közel 200 ezer forint volt. A rendőrök tudták, beleillik a sorozatba, a tettes ugyanaz, ám továbbra sem látott senki semmit, a környéken kamera nem volt.

Hatodik

A hatodik helyszínen aztán akadt két szemtanú, akik a szeptember 15-ei tűz után egy gyanús alakot láttak a környéken, e fals nyom volt.

Hetedik

Egy hetedik, egyben utolsó helyszínt is a sorozatba kellett vegyenek a rendőrök. 2018 decemberében egy tárolóhelyiséget gyújtott fel az elkövető, 35 ezer forint rongálási kár keletkezett.

Kihallgattak egy embert

A rendőrök tudták, hogy egy 2008-2013 között gyártott, kék autót kell keresni, amelynek egyik ablaka valószínűleg sötétített. Az Üllői Rendőrőrs parancsnokának szeme akadt meg egy hasonló autón 2019. szeptember 9-én. Itt már tudható volt a rendszám, a tulajdonost előállították.

Tagadott, majd 2 év után beismerte

A most 37 éves budapesti férfi kihallgatásain következetesen tagadta a gyanúsításban felsorolt bűntényeket, majd 2021. november 15-én védője társaságában megjelent a rendőrségen és mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett. Elmondása szerint autójával leparkolt a kiszemelt helyszínek közelében, gyalog ment a garázsokhoz/tárolókhoz, majd felgyújtotta azokat. Magyarázattal nem szolgált, annyit tett hozzá, hogy rendkívüli módon megbánta.

Rongálás

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a hét rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt vele szemben folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.