A szíve, a teste még az életben maradásért küzd, de Nagy Richárd agya már halott. A János kórház intenzív osztályán fekvő 17 éves focista édesapja sírva búcsúzott el a fiától.

Ricsinek a nyaka, a gerince is eltört, emiatt csak a kórházba kerülése után két nappal tudták elvégezni rajta a CT-vizsgálatot. Az orvosok utána mondták el, hogy a fiam menthetetlen, nincs olyan idegsebészeti eljárás, amivel az agyát működésre bírhatnák – mondta a fiú édesapja.

Ez azt jelenti, hogy a kisfiam tényleg menthetetlen, bármelyik percben meghalhat, de úgy gondolom, pár napig még nem kapcsolják le őt a gépről. Amikor elbúcsúztam tőle, olyan volt, mintha aludna.

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy szombat este 20 fiatal bulizott egy budapesti, második emeleti lakásban. Valamennyien drogtól kábultak voltak, köztük Ricsi is, aki a tanúk szerint összeverekedett egy fiúval, majd kiugrott az ablakon. A budapesti kőműves magánnyomozásba kezdett, és nagyon gyorsan megtalálta Kaposváron azokat a fiatalokat, akik Ricsivel együtt voltak a tragikus estén.

Az már biztos, hogy a buliban Ricsin kívül mindenki kaposvári volt. Elhatároztam, hogy megkeresem azt az embert, aki Ricsinek marihuánás cigarettát és az LSD-t adott. Ha előbb találom meg őt, mint a rendőrség, akkor lehet, én is börtönbe kerülök – mondta a Blikknek az apa. A kaposvári fiúk elmondták, hogy többen is rosszul lettek a drogtól, volt, akit levittek az utcára, ott ápolták. Azon őrlődöm, mit tehettem volna másképp? Tiltottam volna meg a fiamnak, hogy buliba menjen? Hiszen majdnem felnőtt!

Ricsi álma az volt, hogy a Fradi nagycsapatában játsszon, a nézőtérről lássam őt, amint kifut a pályára. Már az is hihetetlen, hogy az én kedves, tiszta lelkű fiam verekedésbe került, azt meg végképp nem tudom elfogadni, hogy kiugrott az ablakon – folytatta az édesapa. Megmondtam a rendőröknek is, hogy ezt nem hagyom annyiban, ki fogom deríteni az igazságot.

Ricsi édesapja jogos dühében veszélyes dologra készül, ha a fiának kábítószert adó embert maga akarja megtalálni és vallatóra fogni. Magyarországon ez önbíráskodásnak számít, amiért – súlyosságtól függően – 1–8 évre is ítélhetik az elkövetőt.

Kiemelt kép: illusztráció