Sok pénz jön az Európai Uniótól, de ha ebből levonja azt, amit a nyugatiak minden évben kivisznek az országból, akkor ez a mérleg már negatív – mondta az augusztus 22-e után az állami rádióba visszatérő Orbán Viktor. Beszélt még Gyurcsány Ferencről, oltásról, és Ferenc pápáról is.

Mit nekünk brüsszeli hitel

A brüsszeli helyreállítási alap valójában egy hitel, amelyet majd vissza kell fizetni, ezért nem olyan nagy baj, hogy az EU nem akarja odaadni. Ha nem jön a brüsszeli hitel, akkor kimegyünk egyedül a pénzpiacra, és onnan pótoljuk a hiányzó forrásokat – fejtetgette a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Akkor mi most ráfizetünk?

Előtte arról beszélt, hogy az Unióból kevesebb pénz folyik be Magyarországra, mint amennyit kivisznek tőlünk, de a piacok miatt fontos az EU-tagság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ha egyszer véget ér

Ezért mondom azt, hogy hiába recseg-ropog, az utolsók közt leszünk, akik ott lesznek az Unióban, ha az egyszer befejezi a pályafutását – nyugtatta az emiatt aggódókat.

Még egy kis Brüsszel és LMBTG

Brüsszel nem akarja odaadni a hiteleket, mert at LMBTQ-közösségek támadják Magyarországot – egyértelműsítette Orbán Viktor.

Orbán Viktor gyurcsányozott is

Dermesztő pillanat volt a magyar politikában – így jelezte Orbán Viktor, hogy mindmáig nem változott a véleménye Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről, amely kereken 15 évvel ezelőtt szivárgott ki, szeptember 17-én. A Kossuth rádiónak adott interjújában ijesztőnek nevezte azt, hogy „ez a múlt” ma is vissza akar térni.

Rossz hír reggelre

Lehet, hogy ez rossz hír reggel, de csak abból tudunk megélni, amiért megdolgoztunk – mondta ezután a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy a trianoni békeszerződés révén Magyarország  az ásványkincsek, nyersanyagforrások többségét elvesztette.

Leszólta a maszkot

A megoldás nem ez – mondta Orbán Viktor arról, hogy bár nem kötelező, a közterületeken egyre többen viselnek maszkot. Általánosan nem lehet elrendelni a kötelező oltást, mert „ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”, de ő mindenkit kér, hogy adassa be a vakcinát.

Ez is érdekelheti

Találkozás a pápával

Az interjúban Orbán Viktor beszélt a Budapesten tartott 52. Eucharisztikus Kongresszusról is. Óriási élmény volt – mondta, hozzáfűzve, rossz vitának tartja, hogy Ferenc pápa hány órán át volt itt az egyhetes esemény zárómiséje miatt. Szerinte a katolikus egyházfő azért jött el Magyarországra, mert el akart jönni, mert „fontosak vagyunk neki”.