Új kavicsbányát akarnak nyitni a Dunakanyarban Pilismarótnál. A tervezett beruházás ellen többen tiltakoznak, aláírást gyűjtenek a bánya ellen. Nem akarják, hogy a szétrombolják a Dunakanyart és nem akarják a helyiek, hogy több tonnás teherautók szétrázzák a házaikat és az utakat.

Egy csodaszép területen, ahol a természet már beletörődött a korábbi beavatkozásokba, ahol a Nagymarosi vízierőmű épült volna meg, már parti fecskék ezrei élnek. A szomszédos üdülőterület és az azt határoló meseszép Dunapart az elmúlt években elkezdett fellendülni, újra a pénz az úr – írják a Dunai Szigetek elnevezésű Facebook csoportban.

Azt állítják, hogy a falu és az üdülő övezet lakóinak háta mögött szerveződött és most, az utolsó pillanatban került nyilvánosság elé, hogy 1,2 milló négyzetméteren terveznek új kavicsbányát a Dunapartra vezető út mentén. Ez látható az alábbi térképen. A +/- gombokkal nagyítható a térkép.

A helyiek online aláírásgyűjtést indítottak, az itt elérhető és aláírható beadványukban a következőket írják:

„Ne engedjük, hogy minimum 25 (átlag 50-150) évre tönkretegyék a gyönyörű erdőt-mezőt, ássanak, fúrják a sódert a nehéz munkagépek és döngessék az egyébként is gondozatlan utakat és érzékeny falusi házakat a tonnás teherautók!

Pilismaróton nem lehet újra bánya! Írja alá mindenki, aki szeretne még a nagyöbölnél pecázni, kutyát sétáltatni, élvezni a természetet, gyűjteni a gyerekekkel a hatalmas kagylókat! Védjük meg az itt pihenő és az ide költöző állandó lakosok környezetét!

A Pilisben megfúrták a kőbányát a civilek

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk egy mészkőbányát akartak újranyitni Pilisvörösvár és Pilisszántó között. A bánya jelentős zaj,- és porszennyezéssel járt volna, robbantani is akartak. Óriási a felháborodás volt, sem a civilek, sem a leginkább érinett települések vezetői sem akarták, hogy ismét működjön a bánya. Megfúrták a projektet.

Ez is érdekes, klikk a címekre!

A pilisi kőbánya újranyitása kiverte a biztosítékot, megfutamodott a beruházó

Valósággal fellázadtak Pilisvörösváron és környékén egy kőbánya újranyitása miatt (Videó)

Durva környezetpusztítás az agglomerációban, hatalmas teherautókkal döngettek át Ürömön

Kiemelt kép: A Dunakanyar Dömösdnél – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu