Nem csak az iskolákban és az óvodákban lesznek érezhető a polgári engedetlenség hatásai, számos városban meg a szervezkedés.

Ez várható pénteken

November 18-án pénteken ismét országos szintű munkabeszüntetésre kell számítani az oktatásban. Ezúttal nem csak az iskolák és az óvodák falain belül zajlik majd az akció. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az Egységes Diákfront bejelentése

Az Egységes Diákfront nevű ifjúsági szervezet, a DAT csütörtökön késő este tett közzé egy bejegyzést. Ebben azt írják: “Ígérget a kormány, de semmit nem ad, pedig a szakmai szabadság és az óraszámcsökkentés csak egy tollvonásba kerülne nekik.“ Hozzátették: Ehelyett fenyeget, befogja a fülét és még a közmédiát is elzárja a mozgalom aktív szereplői elől.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ultimátumot küldtek az MTVA-nak

A DAT azt írja, hogy az MTVA-nak ultimátumot küldtek. Azt szeretnék, ha élő adásban juttathatnák el azt a tömegekhez, hogy “magyar oktatás és a kiállások valóságát, lejárt.” Kiderült a bejegyzésből az is, hogy újabb tüntetéseket szerveznek.

Ezek is érdekelhetnek!

Újabb változás jön: jövőre nem lehet ízesített hevített dohányterméket venni

39 napig tartották fogva a Sződligeten élő Kozsót Floridában, peren kívül megegyezett a hatóságokkal

Milliókat gyűjt a félárván maradt Berki Krisztián lányainak Ambrus Attila, a “Viszkis”

Élőlánc lesz reggel

“November 18-án reggel 7:45-kor az ország minden pontján, iskolák, óvodák és más intézmények élőláncot a városok különböző pontjain. Két újpesti iskolát jelképesen már le is zártak a 24.hu információi szerint.

Itt lesz a tüntetés Budapesten délután

Délután 17:00-kor a Március 15. térről a Clark Ádám térre vonulnak a tüntetők a terveik szerint. Elmondásuk szerint az a céljuk, hogy kiálljanak önmagukért és az oktatásért. Hozzátették, bármilyen idő is lesz, ott lesznek, “mert az oktatás nemzeti ügy”. A negyedik kerületben található újpesti Babits Mihály Gimnáziumról és a szintén negyedik kerületi Homoktövis Általános Iskoláról van szó. A szülők és diákok így szeretnék kifejezni támogatásukat és szolidaritásukat a sztrájkoló pedagógusok irányába.

Az Egységes Diákfront bejelentése

Már tegnap is voltak megmozdulások

Szeged mellett Győrött, Pécsett, Szentesen és Hódmezővásárhelyen is voltak tüntetések, írja a Telex. Szegeden néhány százan vonultak a Móra Ferenc Múzeumig, ott szimbolikus csengőt követően felsorolásra kerültek a tanárok, diákok és szülők követelései. Pécsett közel 2000-en voltak a megmozduláson, három helyszínről vonultak a Széchenyi térre.

Győrött tűz is volt

A győri tüntetésen is kiálltak a tüntetők a tanárok mellett. A felszólalók azt mondták, nem elég demonstrálni, hanem cselekedni is kell. Ennek szellemében a megmozdulás végén meg is gyújtották az összefogás lángját.

Kevesen voltak Szentesen és Hódmezővásárhelyen

A szentesi szervezők csalódottak voltak, mivel kevesen jöttek össze. A lámpás vonulás elmaradt, a beszédeket azért megtartották, ám az esemény mindössze fél óráig tartott. Hódmezővásárhelyen sem lehettek többen 200-nál, a helyszínen volt Márki-Zay Péter is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Korábbi tünetésről készült pillanatkép a Közép-Budai Tankerület előtt – Forrás: Facebook/Jámbor András