Szombat délelőtt átadták a Zsámbéki-medence kerékpárút-hálózatának első ütemét, Budakeszi és a Farkashegyi repülőtér között. A fejlesztés folytatódik – tudtuk meg Győri Ottiliától, Budakeszi polgármesterétől, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás vezetőjétől. A mai átadó a Budakörnyéki Egészségprogram idei utolsó állomása volt.

Sokan érkeztek az eseményre

Szombat délelőtt sokan jöttek össze az általában csendes Farkashegyi repülőtéren. A rengeteg bringás egy új kerékpárút átadója miatt tekert el idáig. Elkészült ugyanis a Zsámbéki-medence kerékpárút-hálózat első üteme, a Budakeszi-Farkashegyi repülőtér közötti szakasz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

250 millióba került

A megnyitón Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere elmondta, a két kilométeres kerékpárút átadása a település számára lehetőség arra, hogy bekapcsolódjon az országos kerékpárút hálózatba. Hozzátette: a beruházáshoz a kormány 200 millió forint támogatást, az önkormányzat pedig 56 millió forint önrészt biztosított.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere

Folytatódni fog az építés

Győri Ottilia, a Budapestkörnyéke.hu hírportál érdeklődésére elmondta: a bringaút építése folytatódni fog. Várhatóan a jövő hónapban kerül az önkormányzati képviselők elé az a javaslat, amely a tervezés folytatásáról szól.

Újabb 7,5 km

A polgármester hozzátette: A most átadott 2 km-es szakasz nemsokára további 7,5 kilométerrel fog kiegészülni. Budaörs irányába halad tovább, egészen a törökbálinti vasútállomásig, ahol csatlakozni fog a Budapest-Balaton kerékpárúthoz.

Győri Ottilia, Kásler Miklós miniszter társaságában

Az emberek életéről szól

Az átadón ott volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, a Budakeszin élő Kásler Miklós is. A miniszter elmondta, hogy az emberek egészségesebb életét, életminőségét szolgálja a kerékpárutak építése, ez a most átadott szakasz is.

Kicsik és nagyok örültek az új bringaút-szakasznak Budakeszinél

Bringautak a Zsámbéki-medencében

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Csenger-Zalán Zsolt arról beszélt, hogy a most átadott út egy tervezett kerékpárosút-hálózat első része és reményét fejezte ki, hogy annak mihamarabb lesz folytatása Páty, Zsámbék, Telki és Perbál irányába.

Csenger-Zalán Zsolt szelfit készít

Budakörnyéki Egészségprogram

A szombat délelőtti átadó a Budakörnyéki Egészségprogram idei záróeseménye volt. Nemrég éppen arról írtunk, hogy a program részeként szűrőbuszok járták a környék településeit, ahol ingyen végeztek el olyan szűréseket, amelyekért egy magánklinikán több tízezer forintot kell fizetni. Ide kapcsolódik: Életet mentett a szűrőbusz Budakeszin, a gyanútlan férfi nem is tudta mekkora a baj, azonnal mentőt hívtak hozzá

Bringautak az agglomerációban

Az elmúlt időszakban több kerékpárút-fejlesztésről írtunk. Nemrég adták át új bringautat Dunakeszi környékén, a Dunakanyarban, fejlesztések történtek Szentendrénél és Biatorbágy-Etyek között már szinte kész a Budapest-Balaton kerékpárút egy szakasza. Témába vág: Fantasztikus bringaút épült Budapest és Dunakeszi között, egyre több a bicikliút az agglomerációban

Kiemelt kép: Bringások a most átadott bicikliúton – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu