Félreállt a kocsijával és az M0-ás úton sétálgatott a fiatal nő, aki egy teherautó szétrobbant gumiabroncsának maradványait szedegette össze. Jó szándék vezérelte tettét, de nagyon veszélyes mutatvány volt, mert könnyen tömegkarambolt okozhatott volna.

Önjelölt közutas

Egy fiatal nő az M0-ás körgyűrűn önjelölt közutasnak nevezte ki magát. A gyorsforgalmi úton félreállt, és összegyűjtötte egy teherautó szétrobbant gumiabroncsának maradványait. Lehet, hogy a jó szándék vezérelte a sofőrt, de nagyon veszélyes mutatványt hajtott végre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tömegbaleset is történhetett volna

Az autójából kiszálló sofőr nem csak a saját életét veszélyeztette azzal, hogy a sávokban sétálgatott, hiszen egy ilyen meggondolatlan lépésnek könnyen tömegbaleset lehetett volna a vége – írja a Magyar Közút. A társaság a videót is közzétette, amiből az előzményekre is fény derült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eldurranhatnak az abroncsok

„Korábban osztottunk már meg olyan videót, amikor az egyik forgalomfigyelő kameránk előtt egy kamion durrdefektje után irányíthatatlanná vált és áttért egy gyorsforgalmi út másik pályaoldalára. Sajnos nem példanélküli, hogy a kopott vagy rosszabb állapotban lévő gumikon futó nehézgépjárművek abroncsai eldurranhatnak” – áll a posztban.

Nem veszélytelen

„Ezek szerencsére a legtöbbször nem járnak anyagi káros vagy személyi sérüléses balesetekkel, de néhány, a közelmúltból mentett felvételünk jól mutatja, hogy azért egy-egy ilyen szituáció nem veszélytelen. És mondjuk úgy az utóélete sem, hiszen a gumiköpenyeket össze kell gyűjteni, hogy azok ne okozzanak balesetet, így ott az útellenőreink vagy akár más autósok is közvetlen veszélynek vannak kitéve” – tették hozzá.

Rendszeres ellenőrzés

A Magyar Közút ezúton is arra kéri a sofőröket, hogy a járművetek kerekeinek állapotát rendszeresen ellenőrizzék, hogy ilyen és ehhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő. „Biztonságunk egymás kezében van” – zárul a bejegyzés.

Megdöbbentő felelőtlenség

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy a dunakeszi mérnökség diszpécsere a forgalomfigyelő kamerán keresztül arra figyelt fel, hogy egy férfi sörözget az M0-s autóút egyik felüljáróján. Azért is ijedt meg, mert volt már, aki le akart innen ugrani. A férfinek ilyen szándéka nem volt, csak „elmerengett” a forgalmon, majd egy idő után továbbállt – áll a Magyar Közút által közzétett bejegyzésben. 

Nem volt szomjas

„Dülöngéléséből ítélve nem volt már szomjas. Szerencsére nem lett baleset a furcsa sétálásból” – tették hozzá a Közút munkatársai.

Tragédia is történhetett volna

„Ez lehetne vicces történet is, de valójában nem az. Ha megnézitek, egy esetleges megbotlás után az autók alá kerülhetett volna, plusz a sörös doboz lerakása sem volt egy életbiztosítás, ki tudja milyen kárt okozott volna, ha leesik az alatta haladó autókra vagy milyen reakciót váltott volna ki egy arra haladó sofőrtől” – írták.

Mértékkel!

„Szóval alkoholt csak mértékkel fogyassz, a dohányzást is érdemes hanyagolnod, főleg gyorsforgalmi utakon, zárul a bejegyzés. A férfiról készült megdöbbentő videót ITT tekinthetik meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció