Venczel Vera tavaly októberben hunyt el, a legendás színésznőt azonban máig képtelen volt eltemetni a férje.

Öt hónapja ment el

Venczel Veráról itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán legutóbb a születésnapján írtunk, a színésznő ugyanis március 10-én lett volna 76 éves. Mint arról lapunk is beszámolt a a legendás művész öt hónappal ezelőtt hunyta le örökre a szemét, azonban azóta sem helyezték még végső nyugalomra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem temették el

A Jászai Mari-díjas színésznőt, fél évvel halála után sem temették el. Hamvait férje, Czapp György őrzi közös otthonukban.Venczel Vera és Czapp György grafikus 49 évig voltak házasok A férje döntése volt, hogy egyelőre nem helyezték végső nyugalomra Venczel Vera hamvait, s így szerettei, kollégái sem tudtak még végső búcsút venni tőle. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Ez az oka

Sokáig nem lehetett tudni, miért nem temették el a színésznőt, azonban most a Borsnak nyilatkozott a nevelt lánya, Forgó Betti, aki elmondta, miért nem volt még temetése Venczel Verának. „Vera és apu minden részletet megbeszéltek a temetéssel kapcsolatban. Hamvasztás volt, és apukám hazavitte a hamvakat”

Szűk, családi körben lehet búcsúztatás

A Vígszínházban egy fotó előtt leróhatták a tiszteletüket, akik el szerettek volna búcsúzni tőle, nyilvános temetés azonban nem lesz. Apám és Vera megvettek két, egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen. Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól”.

Kapcsolódó:

50 éven át tartó szerelem

A jelenleg taxisként dolgozó nő édesapja, Czapp György 50 éven át volt Venczel Vera társa, éppen ezért nem meglepő, hogy a szerelme elvesztése ennyire megviselte. Czapp György a végsőkig a színésznő mellett volt, Venczel Vera nevelt lánya így emlékszik vissza: „Az orvosok szerint legionárius betegség támadta meg a tüdejét, és mivel olyan kis törékeny testalkata volt, a szervezete nem tudott megbirkózni a baktériumokkal.”

Mindent megtettek az orvosok

“Pedig az orvosok mindent megtettek érte. Kórházba került, ott kezelték, aztán hazavittük… Apám ott ült az ágya mellett és fogta a kezét. Vigyázta a szerelmét az utolsó leheletig. Szegény azóta sem önmaga” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Venczel Vera – Forrás: Vigszínház