Ilyenre egy autós sem számít a városban: Elgázoltak egy őzbakot hétfőn reggel a 8. kerületi Kálvária térnél.

Őzet ütött el egy autó a józsefvárosi Kálvária téren, a buszmegállónál. Az állat a Dankó utca felől ugrott az autó elé, az ütközést nem élte túl. A helyszínelés zajlik, a rendőrök egyelőre nem tudják, honnan kerülhetett ide az őz.

Vaddisznók és őzek a városokban

Három évvel ezelőtt Budapest bevárosában vaddisznók futkostak. A Bazilika környékén és a 8. kerületben is találkoztak az állatokkal.

Csaknem egy évvel ezelőtt arról írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy őzbak tévedt Budaörsön a Városházával szembeni irodakomplexum területére. 2018-ban pedig arról számoltunk be, hogy egy megszeppenve bámészkodó őzgidát kattintott mobiljával egy látogató a csömöri temetőben. A poszt alatt többen arról értekeznek, hogy jó-e ha az őzek bejárnak a temetőbe és leeszik a virágokat a sírokról.

2018. augusztus 10-én délután érkezett egy jelzés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására, miszerint Csomádon, a Verebeshegy utca végén egy csurgalék víztározóból kialakított mesterséges tóba három őz beleesett.

Őzmentés a csomádi víztározóból

A megrémült állatok az iszapos, csúszós szélű árokból nem tudtak kimászni, ezért a kimentésükhöz kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók a vízből egy őzet már sikeresen kimentettek.

Végül a gödöllői hivatásos tűzoltók mentőkötelek, létra és csónak segítségével a másik két őzet  a tóból sérülések nélkül kimentették, majd szabadon engedték.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán