A budafoki önkormányzat alig egy éve adta át a szépen kialakított parkot a Duna-parton. Most egy jégsátrat építenek oda 92 milliós önkormányzati támogatással. A helyieknek nem szóltak az építkezésről az ellenzék kiakadt, a fideszes polgármester szerint minden rendben, viszont a szomszédos DK-s vezetésű kerület zöldterület kezelése szerinte nagyon aggasztó.

92 millió forinttal támogatja a 300 milliós beruházást, melyet a Pesterzsébeti Hockey Club valósíthat meg. A jégkorongcsapat elnöke a polgármester korábbi csapattársa és barátja. Az ellenzék szerint elfogadhatatlan a helyszínválasztás.

A kerületi lakosokat is bevonták a tervezésbe, Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármestere az átadóünnepségen arról beszélt: kiemelt szempontjuk volt, hogy a park az itt élők elképzeléseinek maximálisan megfeleljen. Az önkormányzat honlapján még azt is megjegyezték, hogy „gyerekeket szaladgálásra csábító zöld gyepet is kialakítottak”, arról viszont nem volt szó az átadáskor, hogy egy évvel később ide egy jégsátrat építenek, amit előbb-utóbb egy csarnok követhet majd – írja a 24.hu.

Ez is Budafokon történt, kattints a címre! Rajtaütés: 150 millió forintos drogbizniszt számoltak fel Budafokon

A Momentum helyi politikusa, Havasi Gábor a helyszínválasztást elfogadhatatlannak nevezte, mivel Budafok belvárosának ez a természetes dunai partszakasza és ez a legnagyobb egybefüggő gyepterülete. Azt sem érti, hogy a 300 milliós jégsátor megépítéséhez miért ad ingyenes területhasználatot és 92 milliós vissza nem térítendő támogatást az önkormányzat, ráadásul úgy, hogy a sátor fenntartását is az önkormányzat fizeti, miközben nem rögzítették, hogy ezért mit kap cserébe.

Nagyon ideges lehetett az apuka, kattints a címre! Bravúros szülés a rohamkocsiban Budafokon

„Valóban jó barátságot ápolok Dobos Tamással, csakúgy, mint valamennyi korábbi klubtársammal” – írta a polgármester a 24.hu oldalnak, hangsúlyozta, hogy a jégcsarnok építése nem önkormányzati beruházás, a becsült költsége pedig 3,5-4 milliárd forint. Egyelőre azonban csak a jégsátorra van pénz, melynek előkészületei már megkezdődtek, az önkormányzat a területet átadta a Pesterzsébeti Hockey Clubnak.

A polgármester hozzátette, a kerületi óvodások, iskolások a délelőtti, kora délutáni idősávban térítésmentesen, a klub szakképzett oktatóinak irányításával használhatják a jégfelületet a mindennapos testnevelés keretein belül. Ugyancsak biztosítják a bárki által igénybe vehető úgynevezett „közönségjég” idősávot.

A polgármester szerint a fejlesztéssel egy eddig elhanyagolt terület rekultivációja valósul meg. Megjegyezte, hogy zöld kerület lévén, mi a sport és rekreációs célú fejlesztéseket előbbre soroljuk, mint a lakónegyedek építését. Érdemes tudni, hogy a jégsátor területe ugyanolyan besorolású, mint az a szomszédos terület, ahová a 11. kerület több száz lakásos lakóparkot épít zöldterületre. Ezt inkább tartom aggasztónak – írta a polgármester a válaszában.

Ezt olvastad már? Kattints a címre! Szuperkórház: Budafok szívesen befogadja az új létesítményt, ha az nem kell Újbudának

Kiemelt kép: A budafoki jégcsarnok látványterve – Forrás: budafokteteny.hu