Gödöllőn a Művészetek Házában Anna and The Barbies akusztikus koncertje várja Pásztor Anna rajongóit. A Klebelsberg Klutúrkúriában a Tünet együttes előadását élvezhetjük, a Bols Mixer Akadémia japán gin és sushi kóstolót kínál a gasztrofanoknak. A természetkedvelőknek a legújabb célpont: a Bölcső hegyi kilátó a Visegrádi hegységben.

Anna and The Barbies Gödöllőn

Mi az, ami meg tud zabolázni egy habzó szájjal tomboló rockzenekart? Mondjuk egy áramszünet… Üresen kotyog a gitár, néma turbulenciát kavar a basszus, fantom akkordokat fog a billentyűs… marad az énekhang és a dob lüktetése. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy dobgitár, bőgő után nyúl a basszer, és kiderül, prímán fuvolázik a szintis. A közönség közelebb húzódik, és csendben letelepszik a zenekar körül. Előtérbe kerül a szöveg és a finomabb harmóniák, klasszikus hangszerekkel kiegészülve, dorombolva simogatnak a húros hangszerek.

Pásztor Anna rockzenekara

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A Művészetek Házában

Ilyen egy akusztikus koncert: a hangos rockdalok megszelídülnek, és a kemény, szegecses bőrszerkót ledobva, szinte szűzies meztelenségben mutatkozik meg a dalok valója, most Gödöllőn, a Művészetek Házában.

Megszelídült rock, szűzies meztelenség

Burok a Klebelsberg Kultúrkúriában

Burok – a táguló idő összehúzódásai – a Tünet együttes előadása a Klebelsberg Kultrúkúriában. A születésünkre nem emlékszünk, a haldoklásunkat már nem tudjuk elmesélni. A szülés hasonlóan elementáris határhelyzet – túl a valós téren és időn, kivételes tapasztalás.

A Tünet Együttes előadása

A táguló idő összehúzódásai

Az előadásban résztvevő négy táncosnő a saját szüléstörténetéből és testemlékeiből, traumatikus és euforikus élményéből dolgozik. Megpróbálják kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a bőrön, a tudattalanon belül történt. Táncosok: Furulyás Dóra, Nagy Csilla, Virág Melinda, Dányi Viktória, Huzella Juli.


Japán gin és sushi kóstoló

Gyere el a Japán G&T workshopunkra és mindent megmutatunk, ami fontos ennél a népszerű kevert italnál. Megmutatjuk milyen pohárba és milyen jéggel készítsd, de legfőképpen hogyan párosítsd a különböző gineket a tonikokkal és ezekhez milyen ginfűszer illik. Átvesszük a ginek rövid történetét és rengeteget kóstolunk, gin tonikozunk. Tehát ez az este csakis a G&T ről fog szólni. Minden résztvevő ajándék ginfűszert és egy gin tonik kisokost kap – invitál a szervező, a Bols Mixer Akadémia.

G&T workshop a Bols Mixer Akadémián

Téli túra a Bölcső hegyre

A Bölcső-hegyi kilátó egy új célpont a Visegrádi hegységben. A legrövidebb út a Lajos forrás parkolójától vezet ide, de számtalan alternatívát is találhatunk, kedvünk és erőnlétünk szerint. Ne feledjük, korán sötétedik, így a távot ehhez mérten számoljuk! A Csúcsra felmászva találjuk a kilátót, amelyből pompás körpanorámát élvezhetünk a környező hegyekre.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ annaandthebarbies