Hallókészülékkel lehetetlen dolgozni a stúdióban, a színpadon folytatja tovább Pásztor Erzsi, aki Újpest és Angyalföld díszpolgára is.

Elromlott a hallása

Utolsó szinkronszerepére készül Pásztor Erzsi: bevallása szerint 86 évesen nem bírja már a tempót, ráadásul a hallása sem az igazi. Hallókészülékkel nem akar dolgozni, így aztán a Csengetett, Mylord? Mrs. Liptonjának és a Szupernagyi ikonikus magyar hangját nem hallhatják új produkciókban a tévénézők. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyugdíjkiegészítés

Még most is a megélhetéséért dolgozik Pásztor Erzsi, mivel csupán 150 ezer forint a nyugdíja. Nemrég az Aranytíz Kultúrház előadásán nosztalgiázott a szinkronmunkáiról kollégájával, Tóth Enikővel, és mindenki sajnálatára kijelentette, hogy bár színházakban játszik, szinkronszerepeket már nem vállal, még akkor sem, ha ez fontos bevételt jelentett eddig számára – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem bír ennyi terhet

„Úgy érzem, hogy nekem ez már sok. Délelőtt próbálok, este előadásom van. Most éppen ráértem, és egy régi kedves csapat hívott szinkronba. Elvállaltam. Kivételes eset, de vegyünk úgy, hogy ez meg sem történt! – viccelte el a Jászai Mari-díjas színművésznő, aki még mindig életerős, az idő múlását azonban ő is megérzi” – mondta a művésznő.

Imádták a nézők

Egyik legfoglalkoztatottabb színészét, legjellegzetesebb orgánumát veszíti el a szinkronszakma. Pásztor Erzsi olyan népszerű karaktereknek kölcsönözte hangját, mint a Klinika Hildegard nővére, vagy a brit szárséf-cukrász Mary Berry.

Körülrajongják

„A szinkronszerepek hozzátartoznak az életemhez, a rajongóim sokszor Mrs. Liptonnak hívnak. Vigyázok magamra, így maszkban járok, és a vonaton is megismerték a napokban a hangomat. Egy hölgy két székkel mögülem odajött autogramot kérni! Aztán már az egész vagon odajött – mesélte az ünnepelt színésznő, aki örömmel gondol vissza a szerepeire” – tette hozzá.

Ilyen volt régen

A kezdetekre is visszaemlékezett. „Amikor én kezdtem, akkor az volt a divat, hogy volt egy Albert nevű futár. Albert egy oldalkocsis motorral járt, és házhoz vitte a diszpót. A diszpó az az értesítés, amivel a következő napra értesítettek minket, hova kell menni szinkronba, és ezzel együtt a szöveget is megküldték”.

Szívesen nosztalgiázik

„Az Albert egy igazi vállalat volt: a fiúknak még a szeretőit is tudta, ha ott volt a színész, tudta, hol kell átadni a diszpót. Mert olyan nem volt, hogy ne kapták volna meg. Aztán ez természeten a távirattal, mobiltelefonnal eltűnt” – sóhajtott a művésznő, aki mosollyal gondol vissza a szinkronstúdiókban töltött évtizedekre.

Janka néniként tűnt fel

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a Volánbusz nem mindennapi, de annál ismerősebb stílushoz nyúlt, hogy elbúcsúztass 2022-t. A Szomszédok zenéjén és a Volán munkásain túl még Janka néni is megjelenik videójukban.

Janka néni is szerepet kapott

A Szomszédok stílusát olyannyira sikerült visszaadnia a dolgozóknak, hogy egy avatatlan szem számára talán még a sorozatba is beillene, főleg, hogy Janka néni és az ő kis problémája az alkohollal is helyet kapott a videóban.

Még mindig aktív

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Kossuth és Jászai-díjas színésznő, Pásztor Erzsi nyugdíjasként is színpadra áll és sokat utazik.  A felejthetetlen teleregény, a Szomszédok Janka nénije korát meghazudtoló módon éli mindennapjait. A téli időszakban ugyanakkor kicsit muszáj visszább vennie, a hideg elől behúzódik inkább lakása melegébe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pásztor Erzsi