Az EDDA frontembere megértően nyilatkozott a kabinet döntése után, csak úgy mint Nagy Feró.

Rejtélyes okot sejt a háttérben

„Minden okkal történik, meggyőződésem, hogy nem véletlenül pont karácsony előttre időzítették a Magyarországra szánt csomagot” – nyilatkozta az ismert zenész a kormánypárti bulvárlap, a Bors megkeresésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felmagasztalta a Fideszt

Pataky Attila szerint az üzemanyaghiány is emiatt lépett fel. „Sokan nem hittük volna, hogy az életünkben ezt még egyszer meg kell élnünk. Nem hiszek a véletlenekben. Az volt a cél, hogy idegesek legyenek az emberek, lehangoltak és rosszkedvűek legyünk, hogy azt a kormány szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk ebben a nagy zűrzavarban is” – értékelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Spóroljunk úgy, ahogy az EU diktál

„Szeretném, ha az emberek arca kisimulna, még ha kicsit többe is kerül” – tette hozzá. „Végre a helyére kerülnek a dolgok” – ezt pedig már Nagy Feró mondta a Ripost kérdésére. „Hozzászoktam, most végre helyére kerülnek a dolgok. Legyen annyi az ára, amennyi kell, hogy legyen, mi pedig spóroljunk úgy, ahogy az EU diktálja” – árulta el a Kossuth-díjas énekes.

Trükkös kormánypropaganda

Azért a zenész által vizionált „helyre kerülés” még odébb van. Szakértők egy-két hónapot jósolnak, mire minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ugyanakkor a szankciónak a kialakult hiányhoz semmi köze sincsen – hiába is szeretné ezt a kabinet bulvárüzenetekben csomagolva eljuttatni a széles tömegekhez.

Nem a szankciók miatt kellett kivezetni

Holoda Attila energetikai szakértő szerint szankciók után pont hogy csökkent az olajár, így a döntésnek semmi köze sincs ehhez. Mint megírtuk, a korábbi helyettes államtitkár megjegyezte, Gulyás Gergelynek egy mondatban közölte azt, hogy a kormány megvédte a megvédték a magyar népet és a magyar családokat, és a szankciók nálunk nem kerültek bevezetésre, hiszen felmentést kaptunk. Majd a mondat második felében közölte, hogy és amúgy a szankciók miatt, amelyek ezek szerint ránk nem vonatkoznak, emiatt kell az ársapkát kivezetni

A MOL a saját hírneve is károsodott

Több szakértő is felvetette, hogy a kormány mesterségesen idézte elő a hiányt, azonban Holoda Attila nem így látja. Szerinte olyan nem várt események következtek be – elsősorban technikai, műszaki jellegűek – ami ahhoz vezetett, hogy a százhalombattai finomítónak a karbantartását nem tudták arra az időre lezárni, amikor azt tervezték. Azért jutottunk el most ide, mert ma már a MOL elkezdte elveszíteni a saját jó hírét azzal, hogy már a saját benzinkútjait sem volt képes ellátni. Ez azért korábban nem volt – jegyezte meg.

Nem érkeztek az importőrök

„Tehát amikor mondjuk úgy, hogy az általa korábban nem kiszolgált benzinkutak számára korlátozás vezetett be egészen odáig, hogy eljutott a nulla százalékig, akkor mindenki azt feltételezi, hogy biztosan azért, mert legalább a saját kútjait ellátja. (…) ugye nem jöttek be importőrök, akik hoztak volna nagykereskedőkbe üzemanyagot. Ez azzal járt, hogy már nem volt képes a MOL sem tartani” – fogalmazott.

A hatósági ár egy politikai fogás

Kijelentette, lett volna mód arra, hogy kivezessék az ársapkát, hiszen ez egy politikai termék. Kérdés, mennyire gondolja komolyan azt a kormány, amit a kedd éjszakai sajtótájékoztatón Gulyás Gergely négyszer is elmondott.

Visszaemelték a jövedéki adót

Ez pedig az, hogy a magyar emberek és a magyar családok védelmében született a korábbi döntés. „Ahhoz képest most (…) megszüntették a hatósági árat, majd még visszapakolták rá a jövedéki adónak a korábbi csökkentését is, tehát nemhogy annyival emelkedett az ár, amennyivel vissza kell, hogy emelkedjen, hanem még a plusz jövedéki adóval is”.

Nem biztos, hogy elszáll a profit-hajhászás

Holoda Attila elképzelhetőnek tartja, hogy a benzinkutasok most megpróbálják visszaszedni korábbi veszteségeiket. Ugyanakkor ebben van egy olyan marketing pszichózis is, hogy mindig van valaki, aki sokkal olcsóbban adja, mint a többi. Mindig lesz olyan valaki, éppen azért, hogy előnyt kovácsoljon ebből, ezért mivel a többiek ezt feltételezik, ők sem fognak nagyon elszállni – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Youtube.)