Nem gyakran nyilatkozik Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos fia, Szűcs Csaba. A férfi most kivételt tett és az édesanyja fogadott fiának, L. Péterfi Csabának szólalt meg a szüleivel való kapcsolatáról, valamint a válásáról, amire a szülei egészsége is ráment.

Sokáig nem beszéltek

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon mi is beszámoltunk, Szűcs Csaba és Pártos Csilla válása a nyilvánosság előtt zajlott, miután Pécsi Ildikó csúnyán összeveszett a menyével. A két nő viszonya sosem rendeződött, sőt a színművésznő sokáig az unokájával sem tartotta a kapcsolatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindig nyilatkozott

„Nem tudom még mindig megérteni, hogy miért nem tudtam édesanyámnál elérni, hogy ne nyilatkozzon, hogy próbáljon kimaradni ebből a történetből. Mindenáron szerettem volna, ő pedig egy dolgot tehetett volna” – mondta az interjúban Szűcs Csaba, amit a Bors szúrt ki. A férfi szerint egyszer kellett volna azt mondania, hogy nem nyilatkozom. Nem három bővített mondattal, hanem egy mondatban – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem védte meg

„Tudod, mekkora csata volt. Azt mondta édesanyám, hogy nem védem meg őt. Én úgy éltem meg, hogy én következetesen tartani szeretném magam ahhoz, amihez most is tartom magam, hogy ez két embernek a válópere, Szűcs Csabáé és Pártos Csilláé. Én nem nyilatkoztam, de édesanyám azt mondta, nyilatkozzak, védjem meg őt.”

Nem mártírkodik

Hozzátette: „Nem fogadta el tőlem azt, hogy nincs mit magyaráznunk ebben a történetben, én ezt betartottam, ő nem tartotta be. Nem titok előtted, hogy ez a kettőnk kapcsolatára is rányomta a bélyegét egy időszakban, amit én rettenetesen rosszul éltem meg. Nem egy mártírként ülök itt, persze” – írja a Bors.

Ebbe betegedtek bele

„Nem hiszem, hogy nekem Pécsi Ildikót védenem kellett volna. Bűntudatot nem érzek, még akkor sem, ha ebbe az egészbe ők belebetegedtek. Ne értse félre senki, de semmi olyat nem tettem, amivel ezt okoztam volna a szüleimnek” – nyilatkozta Szűcs Csaba.

Hétfőn lesz halálának évfordulója

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt egy ország zárta a szívébe, amikor 1962-ben, mindössze 22 évesen eljátszotta Noémi szerepét Az aranyemberben. Onnantól kezdve sikert-sikerre halmozott, a közönség szeretete mellett több mint egy tucatnyi díjat kapott a munkássága elismeréseként, valamint rengeteg tévés és színházi produkcióban szerepelt. Felsorolni szinte lehetetlen lenne mindet, annyira foglalkoztatott művész volt.

Megindító évfordulók

Ahogy írtunk róla, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóval több mint öt évtizeden át éltek békében, szeretetben. A színésznő férje halála után alig öt hónappal a színésznő is örökre lehunyta a szemét. Fiuk, Szűcs Csaba mostanra már elfogadta, hogy a szülei már fentről vigyáznak rá, de az évfordulók még mindig megindítóak a család számára.

Unokájuk is tudja, kik voltak nagyszülei

„Még mindig nagyon közelinek tűnik az az időszak, amikor édesapám elvesztése után próbáltunk lelket önteni belé. Hihetetlen, hogy már két év eltelt…” – mondta el a Blikknek Szűcs Csaba. A legendás házaspár egyetlen gyermekének két fia született. Csabi, a nagyobbik már felnőtt férfi, aki méltó módon őrzi a nagyszülei emlékét, kisfia, Zsombor pedig csakugyan tisztában van azzal, kik voltak a nagyszülei.

Felismeri nagymamáját a tévében

„Amikor kilátogatunk Zsomborral a temetőbe, mindig emlegeti, hogy itt pihen a gödöllői mama és papa. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a szüleim még ismerhették őt, és bearanyozta a mindennapjaikat. Ha meglátja a nagymamáját a tévében, rögtön felismeri” – mesélte Csaba.

Ma már meg tudja nézni édesanyja munkáit

Azt nem tagadja, hogy egy időben képtelen volt visszanézni vagy hallgatni édesanyját a tévében, de ez mára megváltozott. „Emlékszem, rövid idővel a halála után megnéztük Zsomborral a Szépség és a Szörnyeteget. El is felejtettem, hogy édesanyám szinkronizálta benne a gardróbot.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és fia – Forrás: YouTube/MTI