Fontos tájékoztatást adott ki a rendőrség! Gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. szeptember 15-én Budapest 1., 2., 5. és 13. kerületében. Emellett a BKK is közölte, a Lánchíd fesztivál miatt változások lesznek a közlekedésben. Itt vannak a részletek!

Forgalimrend-változás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén. Mint írják tilos lesz megállni 2023. szeptember 15-én 6 órától 24 óráig a Budapest 1. és 5. kerületében a Szalay utca mindkét oldalán a Vajkay utca és a Falk Miksa utca között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Szabadság tér között, a Nádor utca mindkét oldalán a Zrínyi utca és a Mérleg utca között, valamint az Alagút utca mindkét oldalán az Attila út és a Pauler utca között. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

Lezárások

Ezen túlmenően szakaszosan és időszakosan lezárják 2023. szeptember 15-én 17 óra 15 perctől 18 óra 15 percig a Budapest 2., 5. és 13. kerületben az Elvis Presley tér – Margit híd – Balassi Bálint utca – Kossuth Lajos tér útvonalat. Továbbá 2023. szeptember 15-én 18 óra 45 perctől 22 óráig a Budapest 1. és 5. kerületben a Kossuth Lajos tér – Garibaldi utcai lehajtó – id. Antall József rakpart – Eötvös tér – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca útvonalat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erre kérik az autósokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Változások lesznek a fővárosi közlekedésben a Lánchíd-fesztivál idején

Szombaton rendezik meg a „Budapest 150” rendezvénysorozat részeként a Lánchíd-fesztivált, emiatt már a hét közepétől hétfő hajnalig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca térségében, a Hunyadi János úton és az alagútban. Az érintett BKK-járatok módosított útvonalon, a Lánchíd lezárása miatt az Erzsébet hídon át közlekednek – közölte a BKK.

Közúti közlekedési változások 

Lezárják szeptember 20-án 05:00-ig a Lánchíd utca 15. és Clark Ádám tér közötti szakasz, valamint az Öntőház utcai parkoló és a vele szemben lévő nagyparkolót, szeptember 18-án 4:30-ig a teljes Lánchíd utcát, szeptember 14-én, csütörtök 18:00-tól szeptember 18-án, hétfőn 4:30-ig a Lánchídat, a Fő utca Jégverem utca és Clark Ádám tér közötti szakaszát; szeptember 16-án, szombaton 12:00-tól szeptember 17-én, vasárnap 12:00-ig az Alagutat és a Hunyadi János utat.

Közösségi közlekedési változások

A 16-os autóbusz szeptember 14-én, csütörtökön 18 órától szeptember 16-án, szombaton 12 óráig, valamint 17-én, vasárnap 12 órától üzemzárásig rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, a pesti szakaszt nem érinti; szeptember 16-án, szombaton déltől szeptember 17-én, vasárnap délig rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dózsa György tér között közlekedik a Budai Váron keresztül.

A 216-os busz

A 216-os autóbusz szeptember 14-én, csütörtökön 18 órától szeptember 16-án, szombaton 12 óráig, valamint 17-én, vasárnap 12 órától üzemzárásig az Erzsébet híd felé terelve közlekedik, a Clark Ádám teret nem érinti; szeptember 16-án, szombaton déltől szeptember 17-én, vasárnap délig nem közlekedik.

Ezek a járatok is érintettek

A 105-ös, a 178-as, a 210-es és a 210B autóbuszok szeptember 14-én, csütörtökön 18 órától szeptember 17-én, vasárnap üzemzárásig az Erzsébet híd felé terelve közlekednek, nem érintik a Clark Ádám teret, valamint Pest felé a Széchenyi István teret.

Éjszakai buszok

A 916-os és 990-es éjszakai járatok szeptember 14-e, csütörtök éjszakától szeptember 18-án, hétfőn hajnalig az Erzsébet hídon át közlekednek, nem érintik a Deák Ferenc teret, a Széchenyi István teret és a Clark Ádám teret. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BKK