A piknikezés hagyománya elég régre nyúlik vissza, amely többnyire a baráti társaságok összegyűlését jelentette, ahova mindenki vitt egy kis csipegetni valót; legtöbbször bort. A társaság minden egyes tagja étellel és itallal felszerelkezve érkezett a gyülekezőhelyre, amely távol esett a fogadóktól, vendéglátóegységektől. Innen ered az a szokás, hogy a szabadban, egy szép tisztáson leterített pléden foglalják el helyüket a piknikezők. Ezt a tevékenységet általában családunkkal, barátainkkal, párunkkal osztjuk meg. Sokszor ellaposodhat a „sima” piknik miután véget ért a nagy lakoma, ezért ma elhoztunk néhány tippet, hogyan tehetjük még izgalmasabbá az együtt töltött időt.

Étel, nasik

Kezdjük az alapokkal! Az már természetessé vált, hogy senki nem érkezik üres kézzel. Na, de az egyáltalán nem mindegy, mit viszünk magunkkal. Emelhetjük az összejövetel fénypontját, ha előzetesen egyeztetünk a tagokkal, hogy ki csinálja a szendvicseket, ki hozza a desszertet és ki az alkoholt. Ha ránk jut az a feladat, hogy a szendvicseket elkészítsük, próbáljunk elrugaszkodni a hagyományos sonkás-sajtos szendvicstől.

Spékeljük meg valami extrával, valami személyre szólóval. Ha például van vegán a társaságban, akkor járjunk utána a témának minimálisan és készítsünk például spenótos, növényi tejszínes, gombás szendvicset. A húsfogyasztóknak pedig tálalhatunk sült kacsamellet különböző mártásokkal és zöldségekkel. Így nemcsak az ételt, de a belefektetett energiát és figyelmességet is értékelni fogják társaink. A clubszendvics.hu oldal mindenki igényeit kielégítheti, ha netán nincs kedvünk magunk készíteni a szendvicseket.

Környezet

Néhány egyszerű lépéssel sokkal hangulatosabbá tehetjük a piknikezésre kijelölt környezetünket. Ezekhez nincs másra szükségünk, csak egy-két puha plédre, esetleg párnákra. Ha estébe nyúlóra tervezzük a pikniket, érdemes vinni világítást, ezt gyertyákkal és fényfüzérekkel tudjuk elérni, így igazán romantikussá és meghitté válhat egy naplemente nézés és az utána következő sötétedő természet.

Ezeken felül természetesen nyugodtan vihetünk például füstölőket és illatgyertyákat is, hiszen a friss levegő és a finom illatok keveredése nagyon jól fog esni a szabad ég alatt.

Tudtuk-e, hogy az országos horgászrend szerint minden horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani és azt a horgászat befejeztével tisztán hátrahagyni. Ez arra is vonatkozik, ha már szemetesen talált egy partszakaszt. Kövessük ezt a szabályt, tehát ne hagyjunk hátra semmilyen hulladékot. Sőt, akár szemétszedő akciót is rendezhetünk, ez már átvezet a következő tipphez.

Elfoglaltságok

Miután jó hangulatban elfogyasztottuk a nem mindennapi ételeket és desszerteket, amelyeket előtte teljes pompájában megörökítettünk képként, utána pedig leöblítettünk pár pohár finom borral, ideje kissé felpörgetni a hangulatot. Fontos, hogyha rendszeresen járunk piknikezni, ne váljon egysíkúvá azáltal, hogy ugyanazokat a programokat ismételgetjük. Próbáljunk ki egy új társast, vagy egy kártyajátékot, de ha nincs kedvünk ennyire produktívnak lenni, akkor egy hangszórón hallgathatunk a kedélyünkhöz passzoló zenét – persze ne túl hangosan, nem kell mindenkinek hallania.

Plogging, azaz szemétszedő futás. Ha nem futunk, akkor is segíthetünk megtisztítani az erdőt, mezőt. Mert sajnos mindenhol járnak hanyag emberek, a legelképesztőbb helyeken is találhatunk nem odaillő tárgyakat. 

Filmnézés

Igen, filmnézés a szabadban. Csak egy embernek kell vinnie laptopot a piknikre és még internetre sincs szükségünk. Pendrive-on tökéletesen egyszerű az egész, az előre kiválasztott filmek, sorozatok hordozhatóak. Érdemes minél nagyobb tárhelyű pendrive-ot választani, hogy sok különböző videóanyag férjen rá. Ezt és más technológiai eszközöket most kiválaszthatunk az eMag Black Friday 2021 keretein belül, amely számos akciós terméket tartogat még nekünk.

A természethez való visszatérésről több film is szól, hadd emeljük ki most az Út a vadonba címűt. (Into the wild) 8.1-es értékelést kapott IMDB-n, tehát a többség megnézésre érdemesnek találta. Utána biztosan elgondolkozunk, mi a fontos életünkben.

Fotózkodás

Mai társadalmunk szerves részét képezi a szociális média és ennek platformjai, melyeket örömmel töltünk meg igényes képekkel. Természetes, hogy megörökít az ember néhány pillanatot, főleg akkor, ha olyan emberek társaságában töltheti az idejét, akik nagyon közel állnak hozzá. Erre remek lehetőség például szintén az eMag oldalán elérhető instax készülék, amely segítségével azonnal kézzelfoghatóvá válnak a képek, hiszen ez egy analóg fényképező.

Extra tipp

Végül, de nem utolsó sorban megemlítenénk, hogy nem mindegy, kivel/kikkel megyünk piknikezni. Igyekezzünk olyan társaságot kreálni, melynek tagjai felhőtlenül jól érzik magukat egymással. De akár egyedül is nekivághatunk. Új és különleges tapasztalás lehet az, ha magunkat visszük el egy piknikes randira, remek énidőt nyújthat, azzal foglalkozhatunk, amivel csak szeretnénk, mindentől és mindenkitől függetlenül a természet lágy ölén.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.