Noha egyikőjüknek sem volt bekötve a biztonsági öve, a gyászoló anya azonban úgy látja, ha használták volna, akkor sem élték volna túl, mivel a kocsi a feje tetején állt meg.

Rejtélyes kérés

„Zsaklin beült a fehér kocsiba a tizennyolc éves srác mögé, és hozzám is beszálltak ketten. Nem mondtak semmit, hogy hova mennek, csak azt kérték, kövessem őket” – idézte fel a rettenetes váci baleset pillanatait az áldozat testvére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy előzésből lett a tragédia

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a tragikus baleset augusztus 24-én, nem sokkal éjfél előtt történt a Dr. Csányi László körúton. Itt egy autó előzni kezdett, azonban letért az útról, majd egy fának csapódott. A kocsit vezető 18 éves férfi és utasa, a 16 éves Vidák Zsaklin a helyszínen életét veszítette. Egyikük sem használta a biztonsági övét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felpattant és elment az éjszaka közepén

Most családtagjainak elmondásából kirajzolódnak a tragikus éjszaka pillanatai. Zsaklin csütörtökön este 11 óra körül ment el otthonról. Azt sem mondta meg, mikor jön haza, mint ahogy azt sem, hová megy. Egy órával később nővére utánaindult, hogy megkeresse.

Nem tudott visszatérni a sávjába

A vasútállomás közelében talált rá húgára, amint éppen barátaival beszélgetett. „Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába” – elevenítette fel a tragikus pillanatokat Vidák Leila.

Kirepültek az autóból

„Kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott. Mindezt saját szemével látta, így látta, ahogy húga szörnyethalt, amikor kirepült barátjával a kocsiból.

A baleset helyszíne

Még a filmekben sem látott ilyet

„Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá… Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg” – magyarázta a sírva a lány. Hozzátette, hogy csak a testéről tudta őt felismerni.

Alig pár hónapja vezetett csak

Azonnal hazatelefonált édesanyjuknak, aki megállított a közelben egy autót és azonnal a helyszínre sietett. A 18 éves N. Ricardo is Vácon élt a családjával. Szülei nem szerettek volna nyilatkozni. de nagybátyja annyit elmondott, hogy jogosítványa három hónapos volt és az autót is nemrégiben kapta meg.

Mi lett volna, ha használják a biztonsági övet?

Meggyőződése szerint akkor is meghaltak volna, ha bekötik magukat a biztonsági övvel. Az autó megpördült, a tetejével csapódott a fának, ami teljesen behorpadt. „Kínkeservesen felneveltem őket és egy ilyen gyerek elvette az egyikük életét” – tette hozzá a Blikknek nyilatkozva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így segíthetsz

Mivel a család viszonylag szegény anyagi körülmények közt él, így Vidák Ramóna nevére tudsz utalni, amennyiben segíteni szeretnél: 50453702-10161481.

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Mihádák Zoltán.)