A magasban végzett munkákhoz mindenki számára biztos alapot jelent egy megbízható gurulóállvány. A kínálatban a ház körüli munkákra alkalmas modellektől a professzionális állványokig mindent megtalálunk. Mivel tudnak többet ez utóbbiak?

Az olyan, profi munkagépek, szerszámok és kiegészítők forgalmazásával foglalkozó üzletek, mint amilyen az Állványbázis is, tulajdonképpen önmagukban kielégítik a különféle mesterségek munkafolyamatai során felmerülő igényeket. Nincs ez másként a gurulóállványok palettáját tekintve sem. A weboldalt böngészve kategóriákra bontva találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb állványt. Ezek a kategóriák a profi, félprofi és barkács célokat szolgáló állványokat jelentik.

Az említett kategóriákba sorolt állványok nem csak árukban, hanem egyéb tulajdonságaikban is eltérnek. A besorolás tehát egyáltalán nem véletlen. A kínálat felső kategóriáját képviselik a profi gurulóállványok. Ezek már a legkomolyabb munkavédelmi szabályoknak is képesek megfelelni, segítségükkel pedig a magasban végzett munkafolyamatok is biztonságossá válnak. Ám mégis, mitől nevezhetünk egy gurulóállványt profinak, mitől lesz jobb egyik állványzat a másiknál?

Munkavédelem és szabályozott biztonság

A kérdésre adható válasz egyik része a különféle nemzetközi munkavédelmi és minőségi szabályozásokhoz köthető. Mivel a profi gurulóállványok a komolyabb kivitelezési munkák során kerülnek képbe, munkamagasságuk pedig egészen nagy mértéket is ölthet, a rájuk vonatkozó előírások még szigorúbbak, mint alacsonyabb társaik esetén. A profi gurulóállványoknak kivétel nélkül meg kell felelniük a TÜV által támasztott minőségbeli és biztonsági követelményeknek.

A hatóság által kiadott tanúsítvány egyben persze azt is jelenti, hogy az adott termék a legszigorúbb előírásoknak is megfelel. Ennek tükrében már a profi felhasználók, a nagyobb kivitelezési munkákkal foglalkozó vállalkozások is nyugodtabban választhatják az adott állványt. A kivitelezőkre vonatkozó különböző előírások és jogszabályok egyértelműen kimondják, hogy a munkavállalók védelme kiemelten fontos, így nekik sem mindegy, milyen gurulóállványt használnak.

Fizikai adottságok a biztonságért

Ahhoz, hogy a profi gurulóállványok megfeleljenek a hatósági előírásoknak, természetesen fizikai felépítésükben is szabálykövetőnek kell lenniük. De ebből a szempontból mitől is lesz profi egy gurulóállvány. Az első tulajdonság, mely szó szerint kiemeli őket a mezőnyből, az a tekintélyes munkamagasságuk. Segítségükkel akár több tíz méteres magasságban is biztonságossá válik a munkavégzés. Stabilitásuk ugyanakkor nagymértékű mobilitással is párosul.

Ez utóbbi is fontos szempont, hiszen a profi gurulóállványokat jellemzően több helyen használják. A gyártásukhoz használt alumíniumnak köszönhetően ezek az állványok könnyű súlyúak, mégis robusztus szerkezetűek. Szintén mobilitásukat szolgálja moduláris felépítésük is, mely által a munkamagasság könnyedén szabályozható, illetve a tároláskor is kisebb helyet foglalnak el.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.