Budakeszin kétnapos Sörfesztivál, a Napozóréten Főzdefeszt, Simonpusztán nyáridító lovasprogramok, Pomázon a Szittya Fesztivál, a Várkert Bazárnál a V4 Forgatag várja a közönséget. A Mozgás Éjszakája pénteken, az etyeki Chardonnéj szombat este kínál remek programot. Indul a szabadtér színházi szezon a Margitszigeten és a szentendrei Skanzenben, lesz levendulaszüret Pátyon. Érden a Kisvakond, a MÜPÁban Wagner, a Várkert Bazár színpadán a Grecsó fivérek előadását élvezhetjük. Úr napja alkalmából Szigetmonostoron Dicsőítő Szigeti egész napos programkavalkád vár, és hétvégén utazhatunk a budapesti városnéző villamossal.

Budakörnyéki Sörfesztivál Budakeszin

Két napon át Budakeszin a legfinomabb gasztrokulturális különlegességek és válogatott sörök! A sörfesztivál hivatalos sörét az Etyeki Sörmanufaktúra készíti, de lesz soproni, cseh- és bajor sör is.

Színpadon Korda György és Balázs Klári is

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meglepetés zenekarok

Fellépnek a Budakeszi Sörfesztiválon többek közt Korda György és Balázs Klári, Pataky Attila és a Cékla Jazz. Lesz sörpingpong, gyerekeknek pónilovaglás és mini vidámpark.

V4 Forgatag a Várkert Bazárnál

Az elmúlt egy évben Magyarország töltötte be a Visegrádi Négyek elnöki tisztjét. Ezt megünneplendő kerül sor a június 19-i V4 Forgatagra, azaz a 2021/22-es magyar elnökség záróeseményére, ahol déltől egészen késő estig koncertekkel, kulturális-, gasztronómiai- és gyermekprogramokkal, sportbemutatókkal és még ennél is több meglepetéssel várunk minden kedves érdeklődőt a Várkert Bazárhoz! A rendezvény ingyenes.

Koncertek, tűzijáték, családi programok

Egész nap: food truckok, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, Kajla kitelepülés (homokkép készítés, arcfestés), logikai és ügyességi játékok, Teqball, óriás memória játék, trükkös bringák, cirkuszi játszóház. Fellép Szalonna és bandája, a Honeybeast, a Kerekes Band is. A programot este tűzijáték zárja.

Sportolj alkonyattól pirkadatig a Mozgás Éjszakáján

Június 17-én éjszaka megtelik élettel a Hősök tere és a Városliget, több ezer ember társaságában hódolhatunk a kedvenc sportjainknak vagy próbálhatunk ki új mozgásformákat a Mozgás Éjszakáján.

A Városligetben és a Hősök terén

A Mozgás Éjszakája 25 sportággal vár

Legyen szó pörgős zumbáról vagy kiadós tekerésről a 100 spinning kerékpár egyikén a Hősök terén, netán gyalogtúráról a Néprajzi Múzeum új épületének tetejére vagy SUP-ozásról a Városligeti-tó ölelésében, az biztos, hogy különleges élményekben lesz részünk június 17-én, a Mozgás Éjszakáján.

Nincs június Wagner és MÜPA nélkül

Újra élőben a Budapest Wagner-napok. Ez azt is jelenti, hogy a hatalmas zenei élményt most gasztronómiai különlegességekkel is maradandóvá tehetitek! A Bohém Étterem idén újra ízletes fogásokkal járul hozzá a Wagner-napokhoz, a vendégek az előadások egyórás szüneteiben finom falatokkal töltődhetnek a következő felvonásra, a svédasztalos kínálatból.

Dicsőítő Sziget Szigetmonostoron

Úrnapi szentmise, virághintő hagyományos eucharisztikus körmenet lesz vasárnap Szigetmonostoron. Hallhatjuk Csókay Andrást, fellépnek többek közt Sillye Jenő, a Kaláka, Mező Misi, Szabó Balázs és Bolyki Balázs. A programot főzőverseny zárja.

A Kaláka is muzsikál

Városnéző villamos Budapesten a hétvégén

Fedezd fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal! A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, a Budapest nevezetességeit bemutató érdekes információkat azonban a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, budai hídfő között hallhatod a villamoson. Indulhatsz északról déli irányba, vagy akár fordítva is. A villamos negyedóránként közlekedik, felváltva az angol és a magyar nyelvű programmal.

Kisvakond a nagyvárosban, Érden

A Magyar Földrajzi Múzeum kocsiszíne ad otthont a Kisvakond bábelőadásnak. A mesemusical koncertszerű előadás, állóhelyekkel!

Mesemusical a Magyar Földrajzi Múzeumban

Chardonnéj Etyeken

…ChardonnÉJ programunkon ellenben kötetlenebb formában összejövünk vendégeinkkel és szakmabeli barátainkkal, hogy még jobban megismerjük a Chardonnay borokat, melyeket immáron 25 éve készítünk borászatunkban. Lesznek vendégborászatok, sétálókóstoló, koncertek, remek borok és pompás hangulat – invitál szombat estére Etyekre az Etyeki Kúria.

Sétáló borkóstoló és koncertek

Kőszívű- a Baradlay-legenda a Margitszigeten

Ősbemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! Szente Vajk rendezésében, parádés szereposztással: Polyák Lillával, Feke Pállal, Miklósa Erikával és számos nagy névvel!

A Grecsó fivérek estje a Várkert Bazárban

Többet magunkról című est különös átmenet az irodalmi pódiumest és a színházi, zenés, táncos előadás között. Az előadás gerincét egyedi Grecsó prózák, friss versek, családi történetek és anekdoták képezik, amelyet az improvizatív jazz zene, a pillanat szülte kortárs balett és Grecsó Zoltán összetéveszthetetlen mozdulatai varázsolnak színház élménnyé. 

Levendulaszüret Pátyon

Első ízben kerül megrendezésre a pátyi levendula ünnep. Egésznapos programok hegyen völgyön!
Reggeli közös kávézás a koránkelőkkel. Gyermekprogramok kicsiknek és nagyobbaknak.
Kiváló helyi borok a Déberling borászattal és fantasztikus ízek a Cukorborsótól, valamint Levendula shop a Levendulakonyha jóvoltából. Levendula szüret és vidámság egész nap Pátyon.

Főzdefeszt a Napozóréten

Közel negyven kisüzem kézműves söreit vonultatják fel a Főzdefeszten. A városligeti seregszemlén együtt lesz a magyar sörkínálat legjava. Nem maradhat el a sörkorcsolya sem, a gazdag gasztrokínálat.

Szittya Fesztivál Pomázon

Háromnapos hagyományőrző programra várják az érdeklődőket Pomázon a Magyar Várban. A színes kínálatban lesznek lovasíjászok, solymászok, táncház, kézműves foglalkozások, előadások és koncertek.

Nyárindító Gyermekfesztivál Simonpusztán

A gyerekek számára a lovaglás egyrészt óriási élmény, másrészt egészség megőrzési szempontból is fontos a testmozgás, harmadrészt pedig felelősségtudatra, koncentrációra és odafigyelésre nevelő tevékenység, ami illeszkedik az iskolák pedagógiai célkitűzéseinek sorába. Éppen ezért a nap struktúrája úgy lett felépítve, hogy mindenki megismerkedhessem a lóval, a lovas sporttal, hagyományokkal.

HOGY JÓL INDULJON A NYÁR a Nemzeti Lovaskultúra Központban is

Színes családi programokkal várjuk a gyerekeket és felnőtteket a Nemzeti Lovaskultúra Központban, ahol a teljes kikapcsolódás garantált! Kapunyitás: 11.00. óra

Szabadtéri Játékok a Skanzenben

A fesztivál pénteken, 06.17-én A koppányi aga testamentuma előadásával kezdetét veszi! A historikus daljátékot Ivancsics Ilona és Színtársai adják elő. Szombaton ugyanők a tündérvilágba visznek: Akarsz velem kóborolni? címmel. Az esti előadásokra pulóverrel, takaróval, ülőpárnával érdemes készülni!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép:Sörfesztivál Budakeszin 2012-ben – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu