A tűzoltók eloltották a lángokat Ráckevén, ahol egy negyven négyzetméteres lakóház égett a Sándor utcában. Az egységek a munkálatok közben egy gázpalackot találtak, amely felhasadt. Az esethez a mentők is érkeztek mert találtak egy holttestet.

Párját talán meg tudják menteni

Egy középkorú nő égett halálra a saját házában Ráckevén. A párja is súlyosan megsérült, őt a mentősök kórházba vitték – írja az esetről az Origo. Úgy tudni, hogy a férfi saját lábán tudott kimenekülni a lángok közül.

A ráckevei tűzoltók beszámolója

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egy kiskutya is elpusztult, de mégsem

Egy kistestű kutya is a tűz áldozatává vált – írják a tűzoltók. Az épületben két gázpalack volt. Az épület teljes egészében megsemmisült. Később pontosítottak, a kutya a másik gazdájával kimenekült a házból.

Szegeden és Túrkevén is tűz volt

Egy körülbelül száz négyzetméteres, romos épület égett teljes terjedelmében Szegeden, a Kapás utcában. A tűzoltók eloltották a lángokat. Eloltották a tüzet Túrkevén, a Liget utcában, ahol teljes terjedelmében égett egy körülbelül 50 négyzetméter alapterületű családi ház. 

Péntek délután

Péntek délután fél ötkor érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés arról, hogy kigyulladt egy társasház egyik lakása Szigetszentmiklóson, a Váci Mihály utcában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csütörtökön is volt egy halálos lakástűz

A hét negyedik napján már az ötödik halálos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Csütörtök hajnalban fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában – írta meg a BudaPestkörnyéke.hu.

Csak szerdán három halott

Szerdán három lakástűz volt, amely tragédiával végződött – írta közleményében a katasztrófavédelem szóvivője. Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek megelőzhetők lennének füstérzékelővel “és egy kis odafigyeléssel”.

A tűzoltók tanácsa

A tűzoltó szövetség azt javasolja, hogy minden lakásban, házban legyen legalább egy kis méretű porral oltó eszköz. Az elektromos eszközök vagy konnektor közelében keletkezett tűz esetén mindenekelőtt áramtalanítani kell. Ezt követően az esetleges tüzet el lehet oltani vízzel is, ennek hiányában porral vagy habbal oltó eszközt is lehet használni.

Címlapfotónk a ráckevei tűzoltók felvétele.