A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közművekkel és más közszolgáltatókkal együttműködve Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódóan a köztisztaság közös ügyére is fel kívánja hívni a figyelmet egy hosszabb távú szemléletformáló program keretében. A program indító eseményeként születésnapi nagytakarítást szervez a városban november 12-én, vasárnap.

Nem csak a hivatásosok dolga

Távolról nézve talán úgy tűnik, hogy az általános köztisztaság biztosítása egy komoly erőforrásokat igénylő professzionális feladat, ezért kizárólag a „hivatásosokra” tartozik, azonban, ha közelebbről megnézzük, rögtön feltűnik annak KÖZÖSSÉGI eleme, mint ahogy az a KÖZtisztaság szóban is szerepel. A közterületeink állapota nem független az azokat használóktól, megóvásukhoz a budapesti közösség valamennyi tagjának hozzá kell járulnia, felelősen és odafigyeléssel használva azokat, akárcsak egy háztartásban – írta a Fővárosi Önkormányzat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Születésnapi nagytakarítás  

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közművekkel és más közszolgáltatókkal együttműködve Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódóan a köztisztaság – jogszabályokban is rögzített – közös ügyére is fel kívánja hívni a figyelmet egy hosszabbtávú szemléletformáló program keretében. A program indító eseményeként születésnapi nagytakarítást szervez a városban 2023. november 12-én, vasárnap.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A 4-6-os villamos teljes hosszán

A program keretében a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási cégei által végzett koncentrált takarítás valósul meg a Nagykörút teljes hosszán, a 4-es 6-os villamos teljes vonalán (Újbuda Központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig) és környékén, a körút mentén elhelyezkedő tereken, aluljárókban és megállókban is.

Csatlakozhatnak a lakók is

A 4-es 6-os villamos vonalán elhelyezkedő társasházak lakosait pedig arra buzdítják, hogy csatlakozzanak a takarítási akcióhoz a lakóházuk előtti járdaszakasz megtisztításával, hogy a 150. születésnapra teljes fényében ragyoghasson a Nagykörút.

Élhetőbb Budapest

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. 

Megtisztult

Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés egyik helyszíne a Batthyány tér és környezete volt. Az október 12-i, csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az 1. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontja.

Rendőri jelenlét

A BKK közlése szerint a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a teret, az ott lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót. Mint írják a takarítást a BKV Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. munkatársai segítették, továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Összehangolt munka

Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: fontos a tisztaság Budapesten. Fotó: BKK