Nemzetközi turisztikai elismerést szerzett a BOTANIQ Turai Kastély, amely most az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésen a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021″ díjban részesült.

Ez már a második díj

A Booking.com Traveller Review Awards 2021 elismerése után újabb nemzetközi turisztikai díjat kapott a turai kastély az International Travel Awardson – írja a turizmus.com.

3000 nevezés

Az International Travel Awards versenye során több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe, ahol a szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A vendégek is fontosak voltak

A folyamat során a vendégeink is elmondhatták a véleményüket a szavazáson keresztül, ami közvetlen visszajelzést jelent számunkra  – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Később jött a zsűri

Az International Travel Awards verseny értékelési fázisának keretében egy több nemzetiségű, szakmai zsűri vizsgálja meg az adott díjra pályázókat, meghatározott szempontrendszer alapján.

Szempontok

A szállodák esetében többek között olyan kritériumok alapján zajlik az értékelés menete, mint például a személyzet barátságossága, szobák minősége, felszereltség, tisztaság. Külön szempont a wellness részlegek minősége is.

A kastély maga

A Schossberger Zsigmond báró megrendelésére, 1883-ban épült neoreneszánsz stílusú kastély a BDPST Group teljes körű rekonstrukcióját követően 2020 nyarán nyitotta meg kapuit az érdeklődő közönség előtt.

Franciás hatás

A Loire-menti kastélyok miliőjét idéző, Budapesttől 50 km-re fekvő kastély szállodaként és rendezvényhelyszínként is népszerű a térség turisztikai kínálatában, az International Travel Awards díja pedig azt mutatja, hogy európai mércével is elismerésre méltó – írták közleményükben.

Nem olcsó

A 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább szálláshelye Tiborcz István, a miniszterelnök vejének 19 szobás turai kastélyszállója, amely mától foglalható – írta az mfor.hu 2020-ban. Két főnek egy éjszaka félpanzióval a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne. 

Tiborcz István azóta Spanyolországba költözött

„Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel.” – mondta Tiborcz István a Magyar Hangnak.

Címlapfotó: BDPST GROUP