Halálra rémült egy budapesti gazdi, mert szeretett macskája, Lizi egyik pillanatról a másikra agresszívan megtámadta.

Váratlanul történt minden

A cica váratlanul támadt, a nő és családja is nagyon megijedt. A macskát a Speciális Állatmentő Egység kiérkezéséig egy szobában elzárva tartották, még a kilincset is leragasztották – írja a Blikk.

FRISS!

Beszakadt az úttest egy autó alatt Budán a körszállónál

A család hiába hívta a 112-es segélyhívót, ők nem küldtek ki senkit

„Többszöri telefonálás ellenére lerázták őket, elmondásuk alapján a diszpécser többször is azt mondta, ilyen esetre nem tud megoldást. Budapesten azonban a veszélyes, illetve veszélyessé vált állat befogására létezik egy kialakított protokoll” – mondta el a lapnak Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója, aki egy állatorvossal együtt végül maga ment ki a helyszínre.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ez tényleg megtörtént? Fél órán belül kétszer fosztottak ki egy férfit a 4-6-os villamoson – videó

Mindenhol vérnyomok látszanak

„A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit” – tette hozzá.

Nem lehet veszett

Benedek Noémi állatorvos elmondta, hogy az állat nem lehetett veszett, mert két és fél éve csak a családdal érintkezik.

NE HAGYD KI!

Ennyi volt? A nonstop üzletek is lehúzhatják a rolót a kijárási korlátozás miatt – Tankolni sem kell mostantól éjszaka

Nem mehet vissza a gazdihoz

„A protokoll szerint viszont 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Azt viszont semmi esetre sem ajánlom, hogy a gazdájához visszakerüljön, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. Hiába akar jót a gazdi, ha fél és tart a macskától, azt az állat is megérzi” – tette hozzá a szakember.

Kiemelt kép: Illusztráció