Újra rátalált a szerelem Vitray Tamásra! A 90 esztendős televíziós legenda az egyik régi kolleganőjével került közelebbi kapcsolatba, és ezt immár barátai is tudják. Vitrayt a Vígszínházban lepték meg születésnapja alkalmából.

Rátalált a szerelem

Egy születésnapi összejövetelből derült ki, hogy a legendás televíziósra újra rátalát a szerelem. A hölgy ugyanis bulit szervezett neki, ám nem minden meghívott tudta, hogy a nő valóban közel áll Tamáshoz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyárfás Tamástól tudta meg

„Nagy gonddal, titokban szervezte a bulit, mígnem a születésnapom előtt tizenkét nappal felhívott Gyárfás Tamás. Azt mondta, ‘Tamás, ne haragudj a zavarásért, egy nő felhívott, nem ismerem, a nevét sem jegyeztem meg, de azt mondta, szervez neked egy bulit, és szeretne engem is meghívni. Tényleg lesz ilyen bulid?’ Szóval Gyárfástól tudtam meg, hogy lesz” – mesélte Vitray a Blikknek

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Köszöntő a Vígszínházban

Gyárfás ezután nagyon bánatos volt, hogy elszúrta a meglepetést, de ettől függetlenül nagyon nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy végül elment az összejövetelre, ugyanis nem szokott ilyen helyekre járni. A születésnapot végül a Vígszínházban rendezték meg, ahol a kollégái, barátai és tanítványai köszöntötték Vitrayt.

Generációk számára volt családtag

A BudaPestkörnyéke.hu is megemlékezett november 5-én Vitray Tamás 90. születésnapjáról. A riporter generációk számára volt családtag, a hangja, a tudása, a felkészültsége megannyi sport-és kulturális műsorban szórakoztatta vagy épp gondolkodtatta el a nézőket. A Kossuth-díjas, kiváló művész, a Magyar Televízió örökös tagja jól érzi magát és a mai napig dolgozik.

Sámlin állva beszélgetett

Az 1932. november 5-én, Budapsten született Vitray Tamást saját bevallása szerint tulajdonképpen az angol tudása miatt kérték fel először egy interjú elkészítésére. Ez 1958 augusztusában történt. Sámlin állva beszélgethetett egy világhírű, kétméteres amerikai atlétával, Rafer Johnsonnal. 

21 olimpiáról közvetített

Összesen 21 téli és nyári olimpiáról közvetített és a Magyar Televízió archívumában nagyjából 4000 műsorát tartják számon. 46 magyar olimpiai arany kommentátora volt. De megérte az 1986-os mexikói futball-vb nagy traumáját, a szovjetek elleni 0-6-ot is.

Lollobrigidával táncolt  

Vitray Tamás nemcsak olimpiák, világbajnokságok, emlékezetes sportesemények közvetítésével vált legendává. A Magyar Televízió megszámlálhatatlan szórakoztató műsorában is szerepelt. Ha a helyzet úgy hozta, táncolt Gina Lollobrigidával szilveszteri műsorban, riporter és showman volt egy személyben. 

87 évesen választotta a függetlenséget

A BudaPestéskörnyéke.hu is megírta: Vitray Tamás maga döntött úgy 87 évesen, hogy elválik harmadik feleségétől, Kállay Boritól. Szerinte ez így volt rendjén. „Úgy alakult, hogy egyszerűen nem volt szabad folytatnunk, mert nem vezetett volna semmi jóra. Fontos, hogy magam döntsem el, mi történjen velem, hogy mit kezdjek magammal” – nyilatkozta korábban a Nők Lapjának.

Soha nem magányos

Vitray évek óta kiváló egészségnek örvend. Ahogy korábban fogalmazott: egyedül él, de soha nem magányos. Két fia és az öt unokája rendszeresen ott van vele vagy körülötte. Még ma is aktív: dokumentumfilmesekkel dolgozik, és továbbra is megvan a rendszer az életében. Reggelente elvégzi azt a fizikai munkát, ami egy ebben a korban lévő férfinek elengedhetetlen: gimnasztikázik és szobabiciklizik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vitray Tamás. Fotó: archív