Új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között. A fejlesztésnek köszönhetően egy régóta várt összeköttetés valósul meg a 7. és a 8. kerület között, így a gyalog közlekedők kényelmesebben, kerülő nélkül kelhetnek át az úton. A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

Régóta tervezték

Régóta tervezett összeköttetés valósul meg az elkövetkezendő hetekben a Rákóczi úton: megkezdték a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között létesítendő jelzőlámpás gyalogátkelő kialakítását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közösségi költségvetés

A hosszú ideje várt beruházás a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, 2022-ben ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapott projekt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kerülő nélkül

A zebrának köszönhetően jelentősen gyorsabban, többszáz méteres kerülő nélkül lehet átkelni a Rákóczi úton. Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé Belső-Erzsébetváros és a Palotanegyed között.

Gyalogosbarát fejlesztések

A Rákóczi úti zebrán túl számos más gyalogosbarát fejlesztés valósult már meg az elmúlt időszakban a fővárosban, a többi közt zebrák épültek a Blaha Lujza téren, a Nyugati térnél, a Boráros téren és az Orczy úton is.

Szívesen használják

Az új átkelők már az első napokban beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: a fővárosban közlekedők szívesen használják azokat, időt spórolhatnak vele, és nem kell az aluljárón keresztül közlekedniük, ha át szeretnének menni az út túloldalára.

Akadálymentesség

Az akadálymentesség szempontjából is fontosak ezek az átkelők, hiszen például a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők is jóval egyszerűbben kelhetnek át a kereszteződésekben.

Folytatás

A gyalogosbarát fejlesztések nem állnak a meg a Rákóczi úti zebrával, a jövőben több helyen is épülhetnek olyan átkelők, amelyeket régóta vár a lakosság: hamarosan megkezdődhet az Astoria csomópontnál a felszíni gyalogátkelőhely kialakítása, és az Örs vezér terén is egyszerűbben kelhetnek majd át a gyalog közlekedők a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Jegyellenőröket toboroz a BKK! Nyolc általánossal is lehet jelentkezni, közzétették a fizetési ajánlatukat is

Kiemelt kép: BKK